Allau de solidaritat amb donacions de material de protecció sanitària

Urgent: encara ens fan falta bates. Ens pots ajudar? Posa’t en contacte al telèfon 605 824 752 o al correu aspronis@aspronis.com

El passat divendres, els serveis residencials mostraven la seva preocupació perquè les reserves de materials de protecció sanitària, especialment de mascaretes i guants, començaven a esgotar-se. Les partides demanades al Govern no arriben i ASPRONIS  ja fa setmanes que no en troba a cap proveïdor. Per això, la Fundació va llançar una crida a les xarxes socials dissabte al matí per demanar col·laboració en l’abastiment d’EPIs (Equip de Protecció Individual), i la resposta va ser immediata: missatges i trucades de particulars amb oferiments diversos, petites o grans quantitats, totes sumen per al propòsit. En tan sols dos dies, hem rebut un allau solidària: ciutadania particular, empreses i entitats del territori s’han bolcat a ajudar les persones ateses a ASPRONIS. A tothom, un sincer, emotiu i càlid agraïment per la vostra generositat i solidaritat. Amb la col·laboració de tothom, #ambtu arribem més lluny. Gràcies immenses per fer-ho possible.

Algunes persones van anticipar-se a la crida: Ana Modista de Blanes, la Merceria de Malgrat, famílies de la residència Pinya de Rosa o la monitora del Servei Ocupacional Anna Vitlloch van començar a manufacturar mascaretes de tela i diumenge ja n’arribaven centenars als serveis. Consten de diverses capes entre les quals es pot posar una capa de  filtre de carboni; es poden rentar i esterilitzar amb diferents mètodes: en àmbits sanitaris o amb procediments més rudimentaris com rentar-les amb llexiu diluït o amb uns minuts de vapor amb planxat intensiu. També ens han arribat donacions de l’Esbart Dansaire de Blanes i de particulars de Malgrat i Palafolls.

I dilluns l’empresa Drak Dinamic d’Anglès, mitjançant la Fundació Climent Guitart i el Rotary Club Santa Susanna, creat recentment, ens feia una generosa donació –generosa pel gest i per les quantitats rebudes- de bates, casquets, peücs, mascaretes i guants d’ús sanitari.

Totes aquestes donacions ens aporten tranquil·litat, ja que ens permeten comptar amb material per fer front a les properes setmanes de confinament. Els materials es distribuiran, segons les necessitats, als serveis residencials de la Fundació. No obstant, seguim necessitant més stock de bates i per això els propers dies centrarem la crida en aquesta necessitat.