La Generalitat de Catalunya concedeix la Creu Sant Jordi a la Fundació ASPRONIS

El proper dijous 16 de maig rebrem el guardó

La Generalitat de Catalunya va fer públic fa uns dies els guardonats amb la Creu Sant Jordi d’enguany, un total de 28 persones i 15 entitats entre les quals la Fundació ASPRONIS en reconeixement al “treball continuat, al llarg de cinquanta anys, a les comarques del nord del Maresme i de la Selva, per les persones de totes les edats amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament”, segons va indicar a la nota de premsa.

L’Ajuntament de Blanes va endegar l’any passat la candidatura a la Creu Sant Jordi 2019 per a la Fundació, a la qual es van adherir ràpidament d’altres ajuntaments selvatans i maresmencs: Tordera, Malgrat de Mar, Calella i el Consell Comarcal de la Selva ho van fer abans de l’estiu. Posteriorment molts d’altres ajuntaments, com Palafolls, Pineda de Mar, Tossa de Mar, Santa Coloma de Farners, així com institucions, entitats, federacions diverses i particulars s’han sumat a la petició.

La Generalitat també guardonarà amb la Creu de Sant Jordi d’enguany a esportistes com Leo Messi o Núria Picas, i d’altres personalitats com el musicòleg i compositor Lluís Albert Rivas, l’empresària Joana Amat o la pedagoga Montserrat Andreu Teixidó. En el vessant d’entitats, destaca també la distinció a la Fundació ARED, dedicada a la reinserció de dones en risc d’exclusió, i la Fundació Altem, amb més de quaranta anys d’experiència en l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental a l’Alt Empordà.