ASPRONIS dona suport en la plantada d’arbres de Solvay

L’equip de jardineria prepara la nova zona verda a Can Borell

Aquest matí l’equip de jardineria de la Fundació que treballa per a l’ Ajuntament de Blanes ha donat suport en la plantada d’arbres que l’empresa Solvay Group  de Blanes ha realitzat a Can Borell, davant del Casal Cívic, entre els carrer Ardales, Alberes i Vicenç Ferrer, amb la col·laboració de l’Ajuntament.  El personal de Solvay ha plantat una dotzena d’arbres de tres espècies diferents amb motiu del Citizen Day 2019, una jornada que la multinacional enguany dedica a la preservació del medi ambient en suport de la Cimera de l’Acció Climàtica de les Nacions Unides celebrada abans d’ahir, i com a part del compromís de sostenibilitat del Grup. Més concretament, s’han plantat 4 Liquidàmbars Americans (Liquidambar Styraciflua); 4 Sapindes de la Xina (Koelreuteria Paniculata), i 4 Roures d’Austràlia (Grevillea Robusta).

El regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, i la directora de Solvay, Sílvia Lopez, han encapçalat una plantada d’arbres a Can Borell que ha comptat també amb la cap de Recursos Humans, Eva Sillero, i una activa participació de treballadors. L’equip d’ASPRONIS ha preparat la zona prèviament: han cavat els sots on plantar els arbres i han disposat tots els estris i materials necessaris, així com els arbres.

A banda de l’actuació d’avui d’ASPRONIS mitjançant el contracte públic amb l’Ajuntament de Blanes, la Fundació treballa habitualment a les instal·lacions de Solvay en tasques de manteniment dels espais enjardinats i en instal·lació horitzontal. La multinacional aposta així també per la responsabilitat social, el compromís amb el territori i l’acompliment de la llei en matèria de contractació de persones amb discapacitat amb els serveis de la Fundació.

Solvay Blanes, distribuirà entre els seus treballadores les fitxes de les espècies que s’han plantat avui mitjançant la Guia de la Biodiversitat elaborada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes. Les fitxes inclouen tant les seves característiques com el seu origen, entre d’altres curiositats. Ja que la zona on s’han plantat no disposa de prou aigua, l’Ajuntament s’encarregarà del rec amb cisterna, una operació que farà almenys durant els 2 o 3 primers anys posteriors a la plantació.

El Grup Solvay és un dels principals productors de niló d’arreu del món. Al complex de Blanes es dedica des de 1967 a la producció de polímer de poliamida 6.6, més conegut com a niló, i d’altres derivats. La factoria ocupa 62.000m2 i compta amb un total de 95 treballadors.