ASPRONIS, nou Punt de Formació del programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”

Les formacions estan dirigides a persones en situació o risc d’exclusió

La Fundació ASPRONIS ha renovat per novè any consecutiu el conveni que manté amb el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” a Girona per a la inserció laboral de persones en situació o risc d’exclusió. Enguany la renovació té una novetat destacada: ASPRONIS serà a partir d’ara també Punt de Formació Incorpora a la zona marítima de la comarca de la Selva i el nord del Maresme amb l’objectiu de crear més oportunitats d’ocupació a les persones que són ateses al Servei d’Inserció Laboral de la Fundació.

ASPRONIS impulsarà cursos professionals per als col·lectius a què es dirigeix amb Incorpora –en situació o risc d’exclusió social- amb una forta implicació empresarial: les pràctiques no laborals en empreses juguen un paper fonamental per a l’assoliment de competències i un major èxit d’ocupació posterior.

Per a aquest primer semestre de l’any, el Punt de Formació ofereix dos cursos adreçats a persones en situació d’atur amb dificultats per trobar feina. D’una banda, un curs d’auxiliar d’hostaleria d’un total de 300 hores, del 10 de febrer i fins al 29 de maig, en horari de matí. S’instruirà l’alumnat en tasques de cambrer/a, buffet, sala, habitacions i manteniment. Les classes teòriques s’impartiran a l’aula de formació d’ASPRONIS a Blanes (Ctra. de Malgrat, 12). L’altre curs formarà personal per a supermercats amb un total de 300 hores també. S’impartirà a les oficines de la Fundació a Malgrat, al polígon Can Patalina, als matins, de 9 a 13h, entre el 24 de febrer i el 29 de maig. Les pràctiques es duran a terme en establiments col·laboradors de la zona que s’anunciaran durant les formacions.

Es tracta de formacions completes que consten d’aprenentatges en competències transversals, competències professionals i pràctiques no laborals que comptaran amb el seguiment i suport de l’equip del Servei d’Inserció Laboral. En acabar les formacions, les persones que hagin superat el curs rebran un diploma acreditatiu.