ASPRONIS participa a la jornada de Viles Florides a Lloret

Es posa en valor la feina de l’equip de jardineria als jardins noucentistes de Santa Clotilde

Aquest matí el director general de la Fundació ASPRONIS, Francesc Durà, ha participat a la jornada tècnica de Viles Florides que s’ha celebrat a Lloret de Mar amb la presentació d’una ponència sobre la feina que l’equip de jardineria de la Fundació du a terme per a l’Ajuntament als jardins noucentistes de Santa Clotilde a Lloret de Mar. La ponència ha tractat sobre el valor de la feina per ambdues parts: el social per a un Centre Especial de Treball com ASPRONIS, que dona feina directa a més de 120 persones amb discapacitat, i el valor afegit que suposa per al municipi comptar amb un equip de persones amb discapacitat al càrrec de la cura i el manteniment d’uns jardins protegits i històrics com els de Santa Clotilde.

A ASPRONIS oferim jardineria integral amb equips experts i professionals, formats per personal amb discapacitat intel·lectual i personal de suport. Comptem amb una plantilla al servei de 50 persones: jardiners experts, tècnics i professionals, i una flota de 20 vehicles. Treballem per a l’Ajuntament de Lloret de Mar des de fa més de 20 anys, on disposem de diferents equips, 17 persones en total. Els nostres clients de jardineria valoren amb un 87% de satisfacció els nostres serveis, segons la darrera enquesta que els vam passar.

Després de la jornada tècnica, el centenar de persones assistents s’han desplaçat a diferents espais verds de la ciutat, entre ells Santa Clotilde, per mostrar-los in situ la feina que s’hi realitza. S’hi ha fet una visita guiada amb explicacions en detall i tècniques del que suposa la conservació d’un espai històric i amb tant d’encant a tocar de la Cala Boadella.

Finalment, els assistents han gaudit d’un creuer per la costa lloretenca i un dinar, i la jornada ha finalitzat amb el lliurament de les Flors d’Honor 2019, a dos quarts de sis de la tarda a la Plaça Germinal Ros, un acte que ha aplegat tres-centes persones, entre representants del moviment a tot el país, representants institucionals i del món de la jardineria i de la planta a Catalunya.