ASPRONIS presenta un ERTO per a part de la plantilla amb discapacitat

La finalitat és preservar la seguretat del col·lectiu

 

La Fundació ASPRONIS va comunicar aquest dimarts a la plantilla l’aplicació d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que afecta 80 dels 350 treballadors de la Fundació. Es tracta de 80 persones amb discapacitat intel·lectual (d’un total de 107 ) del Centre Especial de Treball de les seccions de manipulats, senyalització, neteja i algunes de jardineria.

L’objectiu de l’ERTO és preservar la seguretat dels treballadors amb discapacitat, atès que són un col·lectiu vulnerable, també pel que fa a la salut. Tant les administracions com les federacions de referència del sector de la discapacitat han aconsellat a les entitats protegir la salut de la plantilla atesa i garantir els llocs de treball un cop estigui controlada la pandèmia del coronavirus i sigui segur que torni a treballar.

La direcció de la Fundació va enviar un vídeo a tots els treballadors/es d’ASPRONIS pel canal de Whatsapp destinat a informació interna en què el director general, Francesc Durà, agraïa l’esforç que tothom està duent a terme per controlar i superar la situació des del confinament, als que treballen als serveis residencials, als que ho fan des de casa i als que continuen en serveis de guàrdia. També explicava la presentació de l’ERTO. D’altra banda, es va fer arribar una carta dirigida només a la plantilla afectada per l’ERTO, on s’expliquen els motius que han dut a presentar-lo, així com el que comporta a nivell laboral i econòmic.

L’equip de la Unitat de Suport a l’Activitat Professional (USAP) i Recursos Humans de la Fundació continuen al servei de les persones que entren a l’ERTO, malgrat no estiguin en actiu al Centre Especial de Treball.

 

Respostes a possibles dubtes en lectura fàcil: Què has de saber sobre l’ERTO