Carlos Velasco: “Compaginar feina i estudis és complicat, però tot sacrifici té la seva recompensa”

En Carlos Velasco té 44 anys i és treballador del Centre Especial de Treball. El passat mes de juny es va presentar i  va aprovar les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. Durant uns mesos ha combinat estudis i la feina al CET de la Fundació ASPRONIS.

 

Què ha fet que et presentis a les proves d’accés?

No és la primera vegada que em presento. Fa 4 anys ja ho vaig provar i no les vaig superar. Des de llavors, vaig deixar aquest tema aparcat, però aquest any m’hi he volgut tornar a presentar.

Com t’has preparat les proves?

Quan sortia de la feina, anava a l’escola d’adults de Pineda de Mar de 7 a 10 del vespre i de dilluns a divendres.

Quin era el teu objectiu?

El meu objectiu era presentar-me a les proves i aprovar-les per després poder a la Universitat.

Ha estat dur?

Sí, la veritat és que ha estat bastant dur tot aquest procés. Després de treballar, sortia tard de la feina, havia d’anar a l’escola d’adults i posar-me a estudiar. M’havia de preparar el temari que em tocava pels exàmens.

Què és el que més t’ha costat?

Una de les coses que més m’ha costat ha stat acostar-me a la data dels exàmens. Això em feia tenir molts nervis, la incertesa de si aprovaria o no.

Què suposa per a tu aprovar les proves d’accés?

Una gran satisfacció. Era una cosa que tenia pendent des de feia molt de temps, i n’estic molt satisfet.

I a partir d’ara, què faràs? Què vols estudiar?

M’he matriculat a la UOC i vull estudiar la carrera de Geografia i història. Començaré el 19 de setembre la carrera. Ara també un dels meus objectius és aprendre idiomes. Vull millorar en aquest aspecte i vull apuntar-me a algun curs d’anglès, francès o alemany. Ha estat una molt bona experiència. No negaré que el procés m’ha costat molt d’esforç però jo animaria a tots els meus companys a que s’hi apuntin i els diria que tot es pot superar.