El centre ocupacional es transforma en llar-residència

L’amplitud de les instal·lacions facilita l’atenció de possibles casos de COVID-19

Des d’ahir, el centre ocupacional de la Fundació allotja les persones de la llar-residència de la Plantera per tal d’atendre-les millor. Al centre gaudeixen d’espais exteriors i serveis amplis i òptims per a les característiques de les persones, majoritàriament de tercera edat, i facilitarà la detecció de possibles casos de coronavirus i, si cal, l’aïllament. L’ingrés hospitalari d’una persona atesa per positiu confirmat per COVID-19 ha fet prendre la decisió de separar les persones usuàries per garantir la seva seguretat i el confinament del personal que les atenia fins ara. També s’estava a l’espera de proves a una altra persona atesa, la qual està aïllada des de fa dies amb simptomatologia lleu, ara també confirmada com a positiva.

En tan sols un dia, s’ha adequat l’espai del centre ocupacional amb llits cedits per la cadena Guitart Hotels i s’ha confinat 7 persones en espais separats amb l’atenció de 3 monitores que romandran al centre les 24 hores al dia mentre duri l’aïllament. Les instal·lacions del centre van ser desinfectades pels serveis externs d’ASPRONIS a principis de setmana. L’ocupacional compta amb diversos mòduls diferenciats, així com cuina, banys adaptats i prou dutxes també adaptades per garantir la qualitat de l’atenció.

El personal d’atenció directa que té cura de manera continuada de les persones en aïllament està equipat amb equips de protecció individual (EPIs) i compta amb el suport extern constant dels serveis residencials. Aquests darrers dies, des de la Fundació es treballa per aconseguir més i millors EPIs, molt escassos al mercat. No obstant, hem comptat amb donacions generoses de material per part d’empreses i ajuntaments, i s’estan fent gestions constantment amb el Departament de Treball i Afers Socials i Famílies i els ajuntaments de Blanes i Palafolls.