En marxa el Club de la Feina

Permetrà millorar les habilitats personals i les opcions d’inserció

Avui s’ha posat en marxa al Servei d’Inserció Laboral (SIL) el Club de la Feina, un projecte que aposta per treballar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual i d’altres col·lectius en risc d’exclusió amb l’objectiu de millorar i potenciar les opcions d’inserció en empreses. Les persones usuàries poden fer ús lliure d’eines informàtiques i de recursos de recerca d’ocupació, implicant-se de forma activa en el seu procés de millora de l’ocupabilitat i d’inserció laboral.

El Club de la Feina suposa una millora en la qualitat de l’atenció als nostres usuaris: posa a l’abast una eina més per a la seva inserció laboral. Proporciona eines a les persones per buscar feina sense cap cost. També afavoreix el treball cooperatiu i l’ajuda mútua entre persones usuàries. Mitjançant el Club, la persona s’ha d’implicar més i es fa responsable del seu procés de recerca d’ocupació. Per accedir-hi, cal sol·licitar l’entrada al SIL i confirmar l’assistència que es controlarà amb un full de registre.

Els continguts que es treballaran setmanalment (de moment, cada dimarts de 10 a 14h fins a final de desembre) a través d’una metodologia pràctica són la recerca activa de feina als portals especialitzats; la trucada telefònica; la creació del currículum, la carta de presentació i adaptació a l’oferta laboral; els canals de recerca de feina a la xarxa; les competències professionals per ocupacions, i els processos de selecció (la comunicació a l’entrevista).

És un espai pensat per treballar 6-8 persones alhora, amb el suport d’un tècnic/a d’inserció laboral que dinamitza l’espai, i on es fomenta l’ús de les noves tecnologies per a la cerca de feina amb 6 ordinadors, una impressora amb escàner, un telèfon i un plafó per penjar anuncis. Mensualment es farà seguiment d’assistència, grau de compromís i d’accions realitzades per cada usuari/a i avaluació del Club mitjançant qüestionaris que els usuaris respondran per valorar-ne la satisfacció envers el servei i les eines que ofereix.

Fins ara des del SIL s’ha treballat l’orientació laboral i el seguiment individualitzats. El Club de la Feina aporta importants beneficis tant per als usuaris com per al personal tècnic: continuïtat del vincle amb l’usuari un cop acabada la formació; creació de grup d’ajuda, en el qual es poden donar suport i idees per a la recerca de feina; millora del coneixement del mercat laboral i el seu funcionament, i  de les competències de treball en equip, digitals, autonomia i presa de decisions; atenció en petit grup per al seguiment laboral; foment de l’autonomia en el procés de cerca de feina; millora de l’autoestima i la seguretat, i com a resultat, augment exponencial de les possibilitats d’inserció.