Èxits del Club Esportiu als Jocs Special Olympics 2018

Tres de les cinc disciplines en què competia han aconseguit podi

 

Quatre dies d’intensa emoció han omplert la Seu d’Urgell i Andorra la Vella les seus dels Jocs Special Olympics 2018 amb un total de 1600 esportistes de 15 països i 14 disciplines esportives diferents, 600 voluntaris i 400 tècnics esportius. La participació del Club Esportiu El Vilar en aquesta edició, amb 26 esportistes , ha aconseguit tres podis: segona posició per a l’equip d’hoquei, tercera posició per a les dues tripletes de petanca i quarta posició per a l’equip de bàsquet. En total, hi participaven 2 esportistes en atletisme i 2 en bàdminton a Andorra la Vella, i 7 en hoquei, 8 en equip i 1 en prova individual en bàsquet, i 6 en petanca a la Seu d’Urgell. Els acompanyaven 5 entrenadors del Club Esportiu.

La majoria de participants repeteixen en l’experiència olímpica i no obstant això coincideixen a qualificar aquests nous Jocs d’inoblidables: des de la inauguració de l’acte inaugural de dijous a la tarda al Pavelló Esportiu d’Andorra la Vella, retransmès per TV3 i on apareixen en diverses ocasions els esportistes del Club Esportiu El Vilar, i fins a la cloenda diumenge a la Seu d’Urgell.

En l’acte de dijous, hi va haver un moment especialment emotiu: l’homenatge a qui ha estat l’ànima dels Jocs durant molts anys a Catalunya durant molts anys al capdavant de la Federació ACELL i va ser vicepresident d’Special Olympics Catalunya, Francesc Martínez de Foix, qui ens va deixar al juliol de 2017. Per això, el secretari general d’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, va entregar una placa commemorativa al seu germà Joan Martínez de Foix. L’actual presidenta de l’ACELL, i directora del servei de llars-residència de la Fundació ASPRONIS, Marina Gómez, va donar la benvinguda als Jocs a tots els esportistes vinguts d’arreu del món en aquesta nova edició dels Jocs. Gómez col·labora amb la Federació ACELL des de la seva incorporació a la Fundació ASPRONIS i des de l’inici de la seva secció esportiva, ara fa 30 anys, i ha estat responsable de la captació i coordinació del voluntariat de Jocs en les darreres edicions del Special fins a la seva elecció com a presidenta de la Federació al març de l’any passat.