Formació a mida a Domino’s Pizza Lloret de Mar

La franquícia engega un projecte pioner per formar persones amb discapacitat intel·lectual

L’empresa DP Holding, gestora de la franquícia de Domino’s Pizza a Lloret de Mar -situada davant l’estació d’autobusos- ha encarregat al Servei d’Inserció Laboral (SIL) de la Fundació ASPRONIS una formació específica per a persones amb discapacitat intel·lectual (DI) a les seves instal·lacions amb l’objectiu d’inserir-les laboralment de cara a la temporada turística. La demanda de DP Holding és una clara aposta per la responsabilitat social i el compromís amb el territori. Amb aquest pilot a Lloret, l’empresa vol implantar un model de formació i inserció per replicar-lo a les franquícies de què disposa a d’altres poblacions de Catalunya. És el primer cop que el SIL rep un encàrrec directe per part d’una empresa sobre formació professional a mida i per al col·lectiu de persones que ASPRONIS atén majoritàriament, amb DI.

La formació in house constarà de 5 tallers en què participaran 4 persones –residents al municipi- en tasques d’auxiliar de cuina. El curs s’iniciarà el pròxim 4 de març en sessions de dues hores a les instal·lacions de Domino’s Pizza Lloret de Mar, on s’instruirà les persones aspirants en tot el procés d’elaboració de comandes: pizzes, postres, etc. Un cop finalitzada la formació, la voluntat de DP Holding és contractar aquestes persones per treballar al local de Lloret de Mar. El grup empresarial té franquícies d’aquests pizzeries, a més a més de Lloret, a Montcada i Reixac, Mollet del Vallès, Igualada, Salou i Vilafranca del Penedès.

En només dos mesos, des de l’inici de 2020, el SIL d’ASPRONIS està formant un total de 45 alumnes en dos cursos que s’estan oferint simultàniament mitjançant el Punt Formatiu Incorpora (Obra Social “la Caixa”), estrenat recentment. També només en el que portem d’any, l’equip del SIL suma un nombre destacat d’insercions, 11 persones, en empreses de la zona (Selva i nord del Maresme).