Gran festa del 50è aniversari d’ASPRONIS

La commemoració s’allargarà fins a l’estiu de l’any que ve

La Plaça dels Dies Feiners de Blanes va acollir el vespre del passat 20 de juliol una gran festa per commemorar el 50è aniversari de la creació de la Fundació ASPRONIS. Persones ateses, famílies, socis, voluntariat, ciutadania: tothom estava convidat a celebrar els 50 anys de l’entitat a la vila on va néixer, Blanes, fruit de l’associació de famílies amb fills i filles amb discapacitat i el suport de Càritas i moltes persones voluntàries de la vila i dels municipis pròxims.

La festa va comptar amb moments per a tothom i va estar presentada per la blanenca Fina Brunet, periodista de TV3, la qual va col·laborar desinteressadament en l’acte. La il·lusionista Joana Andreu, filla del mític Màgic Andreu, va ser l’encarregada d’encetar la celebració omplint de màgia l’esdeveniment de manera participativa, fent pujar a l’escenari des dels més petits al públic de més edat en cada número.

La part central de la festa va ser un breu acte institucional en què la participació també va ser la nota destacada: persones ateses, famílies i professionals de la Fundació van contribuir a construir una piràmide amb els valors del codi ètic de l’entitat, un document que recull els valors i els compromisos de la Fundació que va ser presentat el passat mes de març. L’alcalde de Blanes, Mario Ros, i el secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Cesc Iglésies, van ser els encarregats de col·locar el penúltim dels valors, la responsabilitat. M. Dolors Oms, presidenta d’ASPRONIS, va culminar la piràmide amb l’excel·lència. Tot seguit, la presidenta i les autoritats van fer uns breus parlaments, entre els quals destaca la felicitació de l’alcalde a l’entitat i l’agraïment per la contribució d’ASPRONIS a la millora de la qualitat de vida de les persones, i el compromís de Cesc Iglesies a fer realitat la nova residència i centre de dia Pinya de Rosa a Palafolls, un projecte urgent, ja que les instal·lacions del centre actual estan obsoletes, que ASPRONIS ha refet en dues ocasions per abaratir costos sense menystenir la qualitat d’atenció i per al qual l’ajuntament de Palafolls va cedir un terreny fa més d’11 anys.

Els Tapeo Sound System va posar el colofó a la gran celebració fins a quarts d’onze de la nit. Unes 400 persones van ballar al ritme de les versions i la gresca dels Tapeo, un grup amb esperit de col·laboració i amb fort compromís amb les persones que ASPRONIS atén. La Fundació va comptar també amb el suport de Ràdio Marina en la difusió de la festa del 50è aniversari amb una falca promocional que anunciava la festa setmanes abans.

A la festa de celebració seguiran d’altres actes commemoratius dels 50 anys. Seran actes de caire divulgatiu que s’allargaran fins a l’estiu de 2019: presentacions d’estudis, exposicions, xerrades i la celebració dels 30 anys de la secció esportiva i dels 40 del servei d’atenció precoç. L’entitat treballa en un concert solidari per tancar l’any commemoratiu l’estiu que ve.

El 50è aniversari en imatges