La Cursa de Nadal de Lloret, en benefici de la Fundació ASPRONIS

Serà el diumenge 22 de desembre i comptarà amb una cursa infantil i una d’adults

L’Ajuntament de Lloret de Mar i la Fundació ASPRONIS, amb la col·laboració del club d’atletisme Lloret-La Selva i La Sansi, han presentat avui la Cursa de Nadal Solidària que se celebrarà el proper diumenge 22 de desembre. La presentació, a les Pistes d’Atletisme de Lloret de Mar, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; la regidora d’Esports, Ana Garcia Castany; el director general de Fundació ASPRONIS, Francec Durà; el president del Club Esportiu de la Fundació, Xavier Manresa; atletes locals i altres membres de la Fundació ASPRONIS.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha explicat: “L’any passat va ser la primera vegada que vàrem donar aquest vessant solidari a la cursa i l’acceptació va ser tan bona que ja l’hem instaurat i cada any destinarem la recaptació a una entitat concreta de caire social”.  L’any passat la recaptació, de més de 4.500€, va anar destinada a la campanya #PelsValents de l’Hospital de Sant Joan de Deú i enguany s’ha decidit que sigui per a la Fundació ASPRONIS, una entitat amb una important implicació amb el territori i que ajuda persones amb discapacitat intel·lectual oferint-los assistència professional adequada per garantir-los qualitat de vida i integració social i laboral.

La Cursa de Nadal de Lloret és de caràcter popular, no competitiu -es pot fer corrent o caminant-, d’aproximadament 5 quilòmetres, que s’inicia a les 11 h a les Pistes d’Atletisme. Una hora abans, a les 10h, hi haurà curses infantils per als més petits dins les Pistes d’Atletisme. Tots els participants rebran una samarreta per la seva participació.

Enguany la cursa comptarà amb la possibilitat que dues persones amb mobilitat reduïda hi participin amb cadires Joëlette, una tot terreny d’una sola roda que pot ser transportada fàcilment amb el suport d’almenys dos acompanyants. Les cadires han estat cedides per Noe Gaya, una jove que fa 19 anys va quedar tetraplègica i sense parla degut a un accident de trànsit. La Noe també aporta a la Cursa de Nadal pedres pintades per ella amb l’ajut de la seva mare com a obsequi per als primers participants que arribin a la meta. Les pedres són un testimoni de les fites que no pot realitzar, com pujar cims o córrer en curses.

Les inscripcions es poden fer per internet, al web www.lloret.cat o a l’app Lloret Smart, o bé de forma presencial a les dues seus d’El Puntet, a les oficines de turisme i al Departament d’Esports. El preu de la cursa és de 6€ fins al 20 de desembre, i de 10€ els dies 21 i 22 de desembre. Per a la cursa infantil és de 3€ fins al 20 de desembre i de 5€ els dies 21 i 22 de desembre.