La Fundació ASPRONIS optarà a la Creu Sant Jordi 2019

L’Ajuntament de Blanes s’ocuparà de la campanya d’adhesions a la candidatura

Amb motiu del 50è aniversari de la Fundació i en reconeixement a la tasca d’atenció i inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual de la Selva i el nord del Maresme, l’Ajuntament de Blanes va presentar en el ple municipal del mes d’abril una moció per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la Creu Sant Jordi per a la Fundació ASPRONIS. M. Dolors Oms, presidenta d’ASPRONIS, va ser convidada a participar en la defensa de la proposta al ple, moment que va viure amb gran emoció. El consistori pren la inciativa de presentar la candidatura d’ASPRONIS i s’ocuparà de la campanya d’adhesions que farà arribar a organismes públics i privats, així com a particulars que han tingut o tenen vinculació amb l’entitat blanenca per tal que hi donin suport.

A la campanya s’hi va sumar el passat dijous 31 de maig l’Ajuntament de Tordera per acord unànime en el ple municipal. Tots els grups municipals van destacar la contribució d’ASPRONIS en la millora de la qualitat de vida i la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual, i l’alcalde, el Sr. Joan Carles García Cañizares, va posar èmfasi en el nombre considerable de torderencs i torderenques atesos i en plantilla a la Fundació.

EI tercer ajuntament a adherir-se a la sol·licitud va ser el de Malgrat de Mar el dijous 7 de juny, el qual també va acordar per unanimitat demanar la Creu Sant Jordi.  El regidor d’Acció Social, Jofre Serret, va remarcar en la seva argumentació que ha quedat demostrat que la Fundació ASPRONIS ha fet i fa una tasca eficaç i eficient al llarg del temps. L’aprovació de la moció va acabar amb un llarg aplaudiment de tots els assistents al ple.

L’Ajuntament de Calella ha estat el darrer consistori fins al moment a sumar-se a la petició amb una moció aprovada per unanimitat pel ple de l’ajuntament. La Fundació atén persones provinents de Calella i hi té un estret lligam d’ençà dels Special Olympics Calella-Barcelona celebrats al 2014 en ser-ne amfitrions juntament amb dues entitats maresmenques.

Finalment, ahir, 19 de juny, el Consell Comarcal de la Selva va aprovar la moció de suport a la iniciativa de l’Ajuntament de Blanes de petició d’atorgament de la Creu de Sant Jordi a la Fundació.

 

Aparicions a la premsa