La Nit de l’Esport de Blanes premia 30 anys d’esport a ASPRONIS

Xavier Manresa va recollir el guardó a la secció esportiva de la Fundació

 

El final de temporada esportiva a Blanes ve marcada cada any per la celebració de la Nit de l’Esport. La Ciutat Esportiva va acollir un any més el passat 2 de juny la nit de reconeixements als clubs i esportistes blanencs. Amb motiu dels 30 anys que fa que la secció esportiva de la Fundació ASPRONIS va començar l’activitat, el president del Club Esportiu El Vilar, Xavier Manresa, va recollir el guardó en nom dels esportistes, els quals no van poder assistir a la gala de l’esport perquè es trobaven disputant finals vitals de final de temporada.

La secció esportiva d’ASPRONIS va iniciar la seva activitat entre 1987 i  1988, amb entrenaments i competicions mitjançant la Federació ACELL, la federació catalana de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual, amb la finalitat de la normalització esportiva i social de les persones amb discapacitat intel·lectual, objectius que avui romanen. Al 1995 la secció es constitueix com a Club Esportiu El Vilar, club blanenc com l’entitat de què formem part, ASPRONIS. Abans de ser club, però, la secció ja és molt activa. Al 1988 participa als primers Jocs de Catalunya de la federació que es van celebrar a Lleida, i n’ha mantingut la participació en totes les edicions, que a partir del 92 passen a ser Jocs Special Olympics.

Els esportistes han participat també en competicions internacionals. El fet de comptar amb l’únic equip de bàsquet íntegrament femení de la lliga dóna l’oportunitat de participar com a representants de Catalunya als European Special Olympic Summer Games de Glasgow al 1990. Un any més tard, alguns esportistes competeixen als VIII Special Olympics World Summer Games a Minnesota en què participen 6.000 atletes de més de 100 països. Des d’aleshores, ASPRONIS ha participat als mundials de Carolina del Nord o Shangai, als europeus d’Irlanda, Bèlgica, Suïssa, Sardenya, Mònaco, Grècia i Holanda, i als Jocs propis del país en bàdminton, bàsquet, futbol sala, gimnàstica artística, petanca, etc.  

Clubs inclusius

El Club ofereix entrenaments a demanda dels esportistes d’acord amb les seves preferències. Però la diversificació esportiva ve marcada també des que els clubs esportius de la zona han obert les seves portes a les persones. Des de 2002, tenim un equip estable que entrena al Club de Tennis Malgrat de tennis des de fa 3 anys i, des de en fa 2, també practiquem pàdel. L’any 2011 signem el primer conveni amb el Club de Vela Blanes que permet la pràctica de la vela accessible a esportistes del servei ocupacional. El punt d’inflexió a la plena inclusió esportiva el dóna al 2012 el Club Patí Malgrat, que manifesta la seva voluntat de comptar amb una secció adaptada a les seves files i ofereix als esportistes d’El Vilar formar part del club malgratenc i realitzar entrenaments i tecnificació a les seves instal·lacions. Des d’aleshores, lluïm samarreta conjunta. I des de 2015 l’Espai Pàdel Blanes ens cedeix pistes i ens considera un soci un més. L’any 2016 és l’AECAM de bàsquet de Malgrat de Mar i Santa Susanna qui també ens proposa formar part del seu club, i ara som AECAM-El Vilar, tot i que en aquest cas seguim entrenant a la Ciutat Esportiva de Blanes.

 

Vídeo Ajuntament de Blanes: