L’artesania del Servei Ocupacional, al Parlament de Catalunya

Salut va encarregar 500 agulles de feltre per al Dia de les Malalties Minoritàries

Blanes, 27/02.- Aquest matí, el president de la Generalitat, Quim Torra, el del Parlament, Roger Torrent, així com tots els consellers i conselleres i molts diputats del Parlament de Catalunya han lluït a la solapa l’agulla realitzada pel Servei de Teràpia Ocupacional (STO) d’ASPRONIS per commemorar el Dia Mundial de de les Malalties Minoritàries que se celebra demà, 28 de febrer.

Ahir a la tarda, un grup de persones del STO de la Fundació va anar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a lliurar una comanda molt especial encarregada fa uns mesos per CatSalut a la secció Filigranes del Servei: 500 agulles de feltre amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries. No és el primer encàrrec per a aquesta commemoració, però sí el més important rebut fins ara, per nombre i ressò. En anys anteriors, l’Hospital de Sant Pau de Barcelona ja havia fet comanda al STO d’aquest article en menor quantitat. Enguany, 400 unitats han estat per a Salut i les 100 restants, per a Sant Pau. Amb el lliurament i l’aparició als mitjans de la seva feina ocupacional, el grup ha tingut l’ocasió doble de contribuir a la visibilitat de les malalties minoritàries i a la seva pròpia visibilitat com a col·lectiu, el de persones amb discapacitat intel·lectual. A més a més, han pogut comprovar la finalitat de la feina realitzada durant els darrers mesos i han obtingut la satisfacció de veure reconegut el seu esforç.

La secció Filigranes està formada per un grup de 16 persones ateses del STO –d’un total de 93 actualment- que dedica part de la teràpia ocupacional a elaborar articles d’artesania de feltre, bijuteria, ceràmica precuita, paper reciclat i espelmes de parafina natural que habitualment venen a fires dels municipis pro pers en dates especials, com Sant Jordi o Nadal. Al Servei també realitzen activitats d’ajustament personal i social al més inclusives possible i d’acord sempre amb les preferències individuals: des d’ activitats lúdiques o culturals (sortides, lectura, passejos, excursions, visites diverses…) o esportives als clubs propers (Vela Blanes, Pàdel Blanes, Lloret i Malgrat, tennis, natació, bàsquet, futbol, atletisme, etc.), en petits grups i per afinitats d’edat o interès.