Foto_noticia_magatzem

Millores en refrigeració del magatzem del CET

S’implanta un sistema saludable i d’eficiència energètica

Aquests dies s’està implantant un sistema de refrigeració evaporativa al magatzem del Centre Especial de Treball (CET) de la Fundació ASPRONIS a Malgrat de Mar per millorar les condicions atmosfèriques i de control de temperatura de l’espai. Aquest sistema de climatització reprodueix un sistema de refrigeració natural; funciona mitjançant l’aportació i l’extracció d’humitat a l’aire per reduir la temperatura. Per això rep el nom de bioclimatitzador evaporatiu.

Els avantatges respecte als sistemes de climatització o aire condicionat són molts i diversos. La inversió ha estat de 85.000€, molt inferior als 210.000€ que suposaria un sistema convencional. Té un molt baix consum: consumeix menys del 80% d’energia (electricitat) que requereix un sistema convencional d’aire condicionat, és molt més saludable (no resseca l’ambient), i té una empremta ecològica que permet que el CET de Malgrat estigui a prop d’aconseguir una etiqueta energètica eficient i responsable. Assoleix temperatures de confort en diferents situacions i les redueix entre 5 i 15 graus segons les condicions externes. A més a més, i sobretot tractant-se d’un espai tan ampli i de portes obertes com el magatzem, permet aconseguir totes aquestes condicions de temperatura òptimes amb fluxos d’aire, sense necessitat de tancar l’espai, i millora la qualitat de l’aire alhora que desplaça pols i olors. Renova el 100% de l’aire que filtra i redueix l’electricitat estàtica.

Finalment, la instal·lació ha estat àgil i ràpida. En només un parell de dies, el magatzem ja compta amb el nou sistema de bioclimatització i no ha calgut aturar-ne l’activitat diària. Aquesta actuació s’emmarca dins del procés de millora de les instal·lacions del Centre Especial de Treball.