Mossos imparteix un taller pilot de prevenció d’abusos a ASPRONIS

La sessió ha estat l’inici d’una campanya a la Regió Metropolitana Nord de la Direcció General de la Policia

La Fundació ASPRONIS ha acollit aquest matí un taller pilot per a la detecció i prevenció de conductes agressives o abusives en persones amb discapacitat intel·lectual al Centre Especial de Treball de Malgrat de Mar. La sessió ha tingut com a tema central el sexting, una pràctica de risc cada cop més habitual a la societat actual entre el públic jove que consisteix en l’enviament mitjançant el mòbil de continguts, fotografies o vídeos de tipus eròtic o sexual. Ha estat dirigit per dues agents de la Direcció General de la Regió Metropolitana Nord i ha consistit en una dinàmica de grup amb 11 persones participants per identificar conductes, reflexionar i actuar en cas de detecció d’una mala pràctica en l’ús de continguts amb el mòbil. Aquesta sessió ha estat el tret de sortida per donar a conèixer a la Regió Metropolitana Nord de la Direcció General de la Policia (Maresme i Vallès Oriental) el cicle de tallers que el cos de Mossos d’Esquadra ha dissenyat per detectar, prevenir i tractar abusos sexuals, econòmics, físics o psicològics entre el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.

Es tracta d’una iniciativa pionera en l’àmbit policial europeu que lidera Mossos d’Esquadra en col·laboració amb la Federació DINCAT (Discapacitat Intel·lectual Catalunya), la Fundació Vicki Bernadet i la Fundació Catalana Síndrome de Down. Els tallers són de caràcter divulgatiu i formatiu per facilitar a les possibles víctimes i al seu entorn identificar situacions d’abús i compten amb casos il·lustrats quant a seguretat, com una guia per a l’assistència a persones amb discapacitat intel·lectual en l’àmbit de la seguretat.

A partir del proper mes de maig, agents d’atenció comunitària i atenció a la víctima de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Pineda de Mar impartiran tallers a la Fundació en què es tractaran els delictes habituals que poden patir les persones ateses amb dificultats per comprendre que estan essent víctimes d’un delicte o abús o bé per prendre la determinació de denunciar-ho.