Sant Jordi solidari i reivindicatiu

Llibres, roses, artesania i lectura fàcil omplen la Diada d’ASPRONIS

 

La Diada de Sant Jordi 2018 s’ha viscut intensament a la Fundació ASPRONIS. A més a més de les tradicionals parades de serveis amb molt d’èxit de vendes en un dia radiant, la Fundació rebrà els beneficis de la venda de roses que el club AECAM de bàsquet de Malgrat de Mar ha venut a la seva parada.

La Diada també ha estat reivindicativa: ASPRONIS ha col·laborat activament en la campanya de Dincat per reclamar una cultura més inclusiva mitjançant la lectura fàcil. Durant la jornada, persones de diferents serveis van llegir fragments del manifest de Dincat i l’Associació Lectura Fàcil “Per què tu pots llegir i jo no?”  que reclama essencialment l’accessibilitat per a més participació dels col·lectius amb dificultats de comprensió: que els llibres i documents estiguin escrits en lectura fàcil i supervisats per professionals de la matèria. Així mateix, reivindica que les biblioteques i llibreries disposin d’oferta de llibres i materials adaptats a lectura fàcil. A la Fundació, els diversos clubs de lectura van col·laborar en l’enregistrament de vídeos, tant dels autogestors que es reuneixen al Centre Especial de Treball com els dels serveis ocupacionals que es desenvolupen a la Biblioteca Comarcal de Blanes. També hi va haver persones que van voler llegir fragments de llibres.

Quant a les parades, la venda de llibres de segona mà va començar ja diumenge al Passeig de Mar de Blanes, on famílies del Centre d’Atenció Especialitzada i Residència Pinya de Rosa van posar una parada. Dilluns, la van traslladar davant del centre, a l’Av. Costa Brava de Palafolls, i també hi van vendre roses naturals. Dilluns, dia de Sant Jordi, el Servei de Teràpia Ocupacional va muntar paradeta d’artesania, roses naturals i manufacturades al carrer Ample de Blanes, com sol fer cada Diada. I el Servei Ocupacional d’Inserció, com també ja és tradició, va muntar la seva a Malgrat de Mar, en aquesta ocasió a la Plaça de l’Església.