Setmana central del 50è aniversari d’ASPRONIS a Malgrat de Mar

Una xerrada, cinefòrum i una jornada esportiva inclusiva centren la programació

Després de la bona acollida de la pel·lícula Campeones fa dos diumenges, amb l’assistència de 115 persones, aquesta setmana es presenta intensa quant a la programació d’actes en commemoració del 50 aniversari de la Fundació ASPRONIS a Malgrat de Mar. Totes les activitats són gratuïtes i han estat organitzades per l’Ajuntament de Malgrat.

Aquest dijous, 14 de març, a dos quarts de vull del vespre, la Biblioteca La Cooperativa acollirà una xerrada en què professionals i persones ateses que viuen al municipi explicaran els serveis de la Fundació en primera persona. L’acte donarà veu a l’atenció de les persones amb cares malgratenques, i també serà el tret de sortida a l’exposició fotogràfica que es podrà veure des de demà i fins al 30 de març a la mateixa sala de la biblioteca. Es tracta d’un recull d’imatges dels serveis i de l’activitat de la Fundació.

L’endemà, divendres 15 de març, a les vuit del vespre, el Centre Cultural tornarà a ser espai de cinefòrum amb The Sessions, una pel·lícula protagonitzada per l’actriu nord americana Helen Hunt que tracta la sexualitat de les persones amb discapacitat. El debat posterior estarà conduït per la psicòloga i sexòloga Gemma Deulofeu, experta en sexualitat en persones amb discapacitat. Les invitacions es poden aconseguir al Centre Cívic o bé una hora abans de la projecció a la taquilla del Centre Cultural.

I diumenge 17, la cita és a les pistes esportives del Parc Francesc Macià, de deu del matí a dues del migdia. S’hi celebrarà una jornada d’esport inclusiu en què participaran clubs esportius malgratencs. Es disputaran partits unificats –formats per persones amb i sense discapacitat- d’hoquei, bàsquet, futbol, etc.- i es podrà practicar i provar molts d’altres esports. En cas de pluja, la jornada es traslladarà al pavelló Germans Margall. La jornada comptarà amb els clubs esportius malgratencs i se celebra juntament amb una campanya de donació de sang organitzada pels Bombers Voluntaris de Malgrat al mateix parc. L’ajuntament oferirà durant el matí una xocolatada popular (sense gluten).

Després d’aquesta setmana central, a banda de l’exposició, quedarà un darrer acte adreçat al públic infantil (de 4 a 10 anys): un taller de ceràmica impartit per persones del Servei de Teràpia Ocupacional (STO). També es realitzarà a la Biblioteca la Cooperativa el dijous 28 de març a les 6 de la tarda. Es proporcionarà a la mainada  una  tassa  de  ceràmica precuita que hauran de rascar i pintar. Uns dies després, caldrà tornar a la biblioteca a recollir  la  peça  que  al  STO envernissaran i couran al forn. L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia (20 places) a la biblioteca.