🌈 Tot anirà bé! Agraïments, peticions i recomanacions per cuidar-nos aquests dies

Fa una setmana que vam anunciar el tancament dels serveis de la Fundació, a excepció dels residencials, a partir de dilluns 16 de març i almenys durant 15 dies, per la seguretat i la protecció del nostre col·lectiu i la nostra plantilla enfront la pandèmia del coronavirus.

Volem agrair a totes les persones que formem ASPRONIS –ateses i les seves famílies, treballadors i treballadores, voluntariat, patronat i col·laboradors- que fem el que està a les mans de cadascú per actuar amb responsabilitat i prevenir el contagi d’aquest virus: ja sigui quedant-se a casa i fent cas de les recomanacions del govern; atenent les persones amb totes les mesures i els protocols establerts; donant suport en tot allò que cal perquè els més vulnerables pateixin el menys possible les conseqüències del confinament, o mostrant interès i oferint ajut en tot moment. Tots som ASPRONIS i tots ho fem possible.

ATENCIÓ!

Fem una crida a la necessitat de materials de protecció (EPIs) per als serveis residencials: guants, mascaretes, peücs, bates, etc. Si en teniu o coneixeu algú que vulgui col·laborar amb ASPRONIS, truqueu-nos (605 824 752 / 671 057 941) o envieu un correu a l’adreça aspronis@aspronis.com D’altra banda, penjarem una imatge a les xarxes sobre la petició de material i la farem arribar a la plantilla per Whatsapp: els demarem que comparteixin la petició entre els seus contactes. Gràcies per endavant! Ja ens han arribat iniciatives per fer mascaretes de tela que agraïm immensament. Entre tots i totes ho aconseguirem!

 

AGRAÏM

les fotos i els vídeos que ens ha enviat la plantilla al Whatsapp de la Fundació com a resposta a la crida que vàrem fer dimecres i que anirem mostrant a les xarxes de l’entitat (Facebook, Instagram i Twitter @ASPRONIS). Podeu seguir mostrant-nos com us ho feu per passar el confinament a casa o fer-nos arribar un missatge per al personal que està treballant. La vostra experiència i missatges ens ajudaran a tots plegats a passar millor aquests dies.

 

RECORDEM

que des dels Col·legis de Medicina i Psicologia recomanen mantenir rutines i fer activitats variades, evitar passar massa hores davant de pantalles i mantenir el contacte per telèfon o vídeo trucades amb familiars i amistat. Des dels serveis centrals, volem contribuir també a fer més amè el confinament. Per això, us deixem alguns enllaços que hem recopilat amb l’ajut d’algun@s treballadors i que desitgem que us siguin útils. 

🏃 Fes Esport amb la UFEC, t’ofereix un munt de sessions diferents i obertes perquè triïs la que més et convingui: UESPORTS a casa, que res t’aturi

📖 Biblioteques virtuals: descàrrega i préstec de llibres, música, pel·lícules, etc., on line de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya

🎬 Pel·lícules

🎞️ Curtmetratges

📰 Revistes

🚸 Per als més menuts: La Rosa contra el virus, conte per a infants editat pel Col·legi de Psicòlegs de Catalunya

🖼️ Visitar museus del món des de casa:

Art d’arreu en 360 graus              Pinacoteca de Brerà, Milà                Galeria dels Ufizzi, Florència

Museus Vaticans, Roma               Museu Arqueològic d’Atenes            Museu del Louvre, París

Metropolitan, Nova York               British Museum, Londres                 Hermitage, Sant Petesburg

Museu del Prado, Madrid             National Gallery of Art, San Francisco

Museu Nacional d’Art de Catalunya     Centre de Cultura Contemporània (CCCB) de Barcelona

🎵 Música: segueix a Instagram els grups de música o cantants que més t’agradin, també actors, coach… Molts estan oferint sessions gratuïtes per IG Live. Un munt de propostes, per exemple, a #yomequedoencasafestival I si us agrada la clàssica, no us perdeu les sessions del Liceu a casa o les de la Philarmonie de Berlin

🎭Teatre  i òpera 

🗣 Festivals de Poesia a IG: en català #PoesiaFest40 i en castellà #PoesíaEnTuSofá

🎓Cursos on line universitaris:  https://mooc.es/

✂️ Manualitats: a banda dels tutorials que trobeu a Youtube, algunes idees, en els llibres oberts i descarregables de l’Editorial Gustavo Gili

I RECOMANEM

seguir la informació pels canals oficials, eviteu la desinformació de les xarxes socials. Aquí teniu enllaços amb informació de valor per a aquests dies: