Adrià Gómez d’ASPRONIS, artista guanyador dels Premis Setba 2021

El primer premi està dotat amb un guardó i un lot de regals per al guanyador, i 4.000€ per a l’entitat

 

Ahir al vespre, Adrià Gómez Cantero, dibuixant malgratenc de 28 anys atès al Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) de la Fundació ASPRONIS, es va proclamar guanyador de l’onzena edició dels Premis Setba 2021. Es tracta d’un certamen de pintura i disseny amb què la Fundació Setba homenatja els i les artistes amb discapacitat intel·lectual. Aquest any s’hi han presentat més de 1.300 obres, de les quals només 23 han estat seleccionades com a finalistes i guanyadores pel jurat professional. L’acte de lliurament dels premis va reunir al CaixaFòrum Barcelona totes les persones finalistes i les entitats que els donen suport en un acte molt emocionant. L’Adrià va rebre per sorpresa i amb molta il·lusió el premi, acompanyat per companys del servei, membres de l’equip tècnic del SOI i del Director General de la Fundació ASPRONIS, Francesc Durà. El Premi Setba està dotat amb un guardó i un lot de regals per al guanyador, i 4.000€ per a la Fundació ASPRONIS.

L’obra guanyadora, titulada “Blanc i Negre”, és un dibuix a tinta de gran format de gran precisió i detall. Recrea l’univers particular de l’Adrià basat en la religiositat i en pel·lícules de fantasia com Les Cròniques de Nàrnia o Pirates del Carib. Per a l’Adrià dibuixar ha estat la seva afició des de ben petit, un mitjà d’expressió per als seus pensaments i somnis, i també una manera de relaxar-se. “Blanc i Negre” li va suposar tot un repte per les dimensions de l’obra, ja que sol dibuixar en suports molt petits.

Enguany el jurat ha estat format per Jean-Paul Bouyat, president de Bardinet Espanya; Clara Antúnez, sommelier de La Gastronòmica; Natàlia Iglesias, de l’equip de comunicació de Vinalium; Sergi Capell, fundador de La Casa de Carlota; Meritxell Duran, il·lustradora i escultora; Glòria Andreu, responsable del projecte Art for Change de la Fundació “la Caixa”; Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic; Marcel·lí Antúnez, artista multidisciplinari i cofundador de La Fura dels Baus; Josep Manuel Jaurena, gerent d’Art Mir i Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba.

El Setba està considerat el certamen més ben dotat de l’estat Espanyol i reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions amb un mateix objectiu: detectar i reconèixer el talent d’artistes amb discapacitat intel·lectual. El projecte rep el suport d’Art Mir, Bardinet, Capital Care, Dincat, Fundació “la Caixa”, La Casa de Carlota, Museu del Futbol Club Barcelona i el Reial Cercle Artístic de Barcelona.