Codi Ètic ASPRONIS

Presentem el Codi Ètic d’ASPRONIS

La Fundació aposta per la reflexió ètica contínua

La Fundació ASPRONIS va presentar ahir al vespre el seu codi ètic a la societat. Es tracta d’un recull dels valors amb què l’entitat s’identifica i amb els que totes les persones que en formen part es comprometen a treballar. El codi és la materialització del compromís d’ASPRONIS per la implantació de reflexió contínua i d’una cultura ètica. Va ser aprovat fa gairebé un any pel patronat de la Fundació i avui se n’ha presentat l’edició bilingüe i adaptada en lectura fàcil perquè el codi sigui accessible per a tothom. També se n’ha fet un vídeo que explica el contingut de manera gràfica, amb situacions quotidianes de l’atenció a l’entitat, i que incorpora subtítols.

El codi és un document viu que anirà enriquint-se amb el temps i les aportacions que tothom en vulgui fer. En paraules de Francesc Durà, director general de la Fundació ASPRONIS, el codi és “el reflex del compromís de l’entitat amb les persones, un compromís amb la Responsabilitat Social i amb l’autenticitat”.

L’òrgan que en farà seguiment és l’Espai de Reflexió Ètica de Serveis Socials, l’ERESS, un espai de consulta i assessorament format per professionals diversos de l’entitat, que atén consultes, queixes o suggeriments en matèria ètica. La seva funció és la difusió i la formació dels valors ètics, i l’assessorament davant conflictes ètics a tothom que s’hi adreci; en cap cas l’ERESS pren decisions vinculants. Emet recomanacions per escrit i en el termini màxim d’un mes. L’ERESS no admet anonimat i garanteix confidencialitat en tots els procediments.

L’acte de presentació va comptar amb la conferència sobre ètica en les organitzacions de Quico Manyós, educador social i director de continguts de la Consultoria Dignetik, amb àmplia experiència en bones pràctiques assistencials i assessoria de comitès d’ètica. Manyós va destacar la importància de l’ètica en la feina d’atenció a les persones perquè l’ètica, per si, treballa el dubte, i va remarcar l’efecte que té en les organitzacions. “L’ètica ens porta a donar espais en què les persones se sentin segures”, va dir Manyós, “perquè els professionals són gestors de felicitat i de dignitat”.

Aquest és el primer dels actes que l’entitat emmarca en el 50è aniversari de la Fundació que enguany celebra. La presentació del codi ètic, a la sala d’actes del Centre Catòlic de Blanes, va comptar amb la presència de l’alcalde de Blanes, Mario Ros, qui va tancar l’acte, i va destacar el paper d’ASPRONIS a Blanes en l’atenció del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i en el teixit social blanenc des de la seva fundació.

ASPRONIS va néixer el 1968 de la unió de famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual a Blanes. El 1973 es va constituir com associació i va començar a oferir recursos a les persones. Avui, com a Fundació, atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies; té una plantilla de 335 treballadors i atén també altres col·lectius en risc d’exclusió social a tota la comarca de la Selva i als municipis més al nord del Maresme. Com en els inicis, i amb voluntat de millora contínua i en clau d’excel·lència, ASPRONIS contribueix a la qualitat de vida i als drets de col·lectius vulnerables i acompanya les persones a fer realitat el seu projecte de vida.

Consulta el Codi ètic en lectura fàcil