ASPRONIS va inserir en empreses 34 persones al 2020

El Servei d’Inserció Laboral (SIL) de la Fundació ASPRONIS va tancar l’any 2020 amb la inserció de 34 persones en risc d’exclusió en empreses de la Selva i el nord del Maresme. Un nombre més que satisfactori tenint en compte que la pandèmia de la Covid19 ha fet minvar el nombre d’ofertes i que moltes empreses han hagut de reduir les seves plantilles. Les insercions han estat en sectors diversos: 11 en indústria, 7 en serveis, 5 en comerç, 5 en neteja, 4 en hostaleria i 2 en administració. A més a més, la xifra només està en dues insercions per sota respecte a les aconseguides al 2019, quan van ser 36 les persones en situació de vulnerabilitat que el SIL va inserir al mercat laboral. La tasca del SIL és possible gràcies al programa Incorpora de Fundació “la Caixa”, suport que rep des de fa 10 anys.

L’àrea de formació del SIL, com a Punt Formatiu Incorpora, tampoc no s’ha aturat, malgrat la pandèmia, amb un total de 488 hores lectives, tot i que s’hi ha hagut d’adaptar a les circumstàncies amb format a distància: classes on line, gravacions, seguiment per videoconferència o telefònic, etc. Així, s’han realitzat les formacions en Auxiliar d’Hostaleria, amb 180 hores lectives; en aquest cas no es van poder realitzar les hores de pràctiques pel tancament o baixada d’activitat del sector. En canvi, les persones que es van formar com a Personal de Supermercat, amb un total de 280 hores, sí van poder realitzar les pràctiques en grans establiments de la zona.

D’altra banda, el SIL va adaptar el pla formatiu previst per al 2020 amb una formació no prevista i d’acord amb els temps que ens ha tocat viure: va realitzar un curs de 28 hores en desinfecció i prevenció de Covid-19 per a un perfil laboral de gran demanda aquests darreres mesos.

Per al primer semestre de 2021 ja hi ha previstes dues noves formacions gratuïtes com a Punt Formatiu Incorpora, amb el suport del programa Incorpora i de la Fundació “la Caixa”, les quals començaran les properes setmanes. El primer curs serà on line per formar personal de supermercat, atenció al client i vendes, i el segon, formarà personal de neteja i manteniment de comunitats. Ambdues formacions comptaran amb pràctiques i diplomes acreditatius un cop finalitzades.