Comença la construcció d’una bugaderia industrial de la Fundació

Nova línia de negoci i via d’inserció per a persones de col·lectius vulnerables

Els serveis residencials d’ASPRONIS en seran un client més

 

Avui s’inicien les obres de construcció de la part posterior de la nau del Centre Especial de Treball (CET) d’ASPRONIS a Malgrat de Mar on s’ubicarà un nou servei de bugaderia industrial. Les bugaderies dels serveis residencials, tant de la residència Pinya de Rosa de Palafolls com de les tres llar-residència de la Fundació a Blanes i Palafolls, es traslladaran al nou emplaçament de Malgrat. Els serveis guanyaran així espais per al benestar i el gaudi de les persones que hi viuen. Pel que fa a les treballadores de la residència encarregades de la bugada continuaran la seva tasca habitual a Malgrat un cop acabades les obres.

L’objectiu del trasllat del servei va més enllà. És una l’aposta per una nova línia de negoci dels serveix externs del CET orientada a l’hostaleria de la zona. També serà un de persones amb discapacitat intel·lectual i altres col·lectius en risc d’exclusió social, és a dir, una nova sortida per a les pràctiques i la feina de persones del Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) i del Servei d’Inserció Laboral (SIL) d’ASPRONIS.

El projecte d’obra està dirigit per l’estudi d’arquitectura blanenc Taller 17300 i el durà a terme un proveïdor extern. La superfície a reformar és de 235 metres quadrats, dels quals 105 són pròpiament zona de treball. Es preveu també un espai d’emmagatzematge de la roba bruta i de la neta, i una zona d’oficines per al control i la gestió de la feina. La durada de l’adequació serà d’un mes aproximadament.