El Centre d’Estudis de Llengües de Lloret beca 4 joves en situació de vulnerabilitat

El conveni amb CaixaProInfància gestionat per ASPRONIS permetrà la gratuïtat dels cursos d’anglès

A iniciativa del Centre d’Estudis de Llengües (CELL) de Lloret de Mar 4 joves estudiants de secundària en situació de vulnerabilitat gaudiran tot aquest any lectiu 2021-22 de classes d’anglès gratuïtes. La directora i gerent del CELL, Esther Sugrañes, i Verònica Farré, coordinadora de CaixaProinfància a Lloret de Mar, programa gestionat per la Fundació ASPRONIS, van signar un conveni la setmana passada que materialitza aquestes 4 beques per a joves que seran seleccionats pel programa CaixaProinfància i seran derivats al centre.

En els seus 23 anys de trajectòria, el CELL Lloret ja ha becat altres joves sense recursos. Aquest any, han volgut gestionar les beques mitjançant CaixaProinfància i el projecte Invulnerables, i la seva directora, Esther Sugrañes, s’ha mostrat oberta a oferir alguna plaça més en un altre idioma o en reforç escolar a infants que ho necessitin i les famílies dels quals es trobin en situació de vulnerabilitat. La política de Responsabilitat Social de CELL Lloret va un pas més enllà i aposta, fins i tot, per sufragar les despeses d’un examen oficial si es dona el cas que l’alumnat s’implica en l’aprenentatge i està prou preparat per a accedir a la prova per obtenir un certificat oficial.

CaixaProinfància a Lloret, amb la gestió de la Fundació ASPRONIS, atén actualment 35 famílies lloretenques en situació de vulnerabilitat i els seus infants des de l’oficina situada de la Pl. de l’Església, 4. El programa està dirigit a la infància i l’adolescència d’entre 0 i 18 anys de Lloret de Mar en situació de pobresa que necessita atenció o acompanyament per a les mancances socials i econòmiques que tenen el risc de patir o que pateixen. ASPRONIS treballa coordinadament amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Salut i les escoles. Mitjançant la detecció de necessitat dels infants, se cerquen també suports i recursos perquè les famílies puguin sortir de la situació de pobresa.