El centre ocupacional recull els primers fruits de l’hort

Aviat comptarà també amb un camí multisensorial

Fa una mica més d’un any, el servei de teràpia ocupacional de la Fundació va posar en marxa una zona d’horta a la part baixa del recinte del centre d’uns 15m2 d’extensió. En els darrers mesos, en plena pandèmia de Covid-19, les persones ateses i l’equip d’atenció han emprès l’activitat amb moltes ganes ja que els permet gaudir de l’aire lliure, un aspecte que habitualment es potencia des del servei, així com realitzar activitats inclusives, i que ara es veuen molt limitats pel Covid. De moment, hi participa un grup format per 11 persones que es mostra molt involucrat i participatiu amb el projecte.

La finalitat ocupacional ja ha començat a donar fruits: patates, cebes, enciam i coliflor amb el valor afegit que és producció ecològica. El que es va recollint s’ho emporten les persones als seus domicilis o bé es cuina al centre per l’hora de dinar. La propera collita serà de pèsols, faves, enciam, bròquil, pastanagues i maduixes.

Per altra banda, fa uns dies el centre va adquirir un hivernacle que permetrà plantar altres verdures que no siguin de temporada; per exemple, tomàquets o pebrots. S’ha situat al costat de la pista de petanca i d’una zona reservada per a una altra activitat que s’iniciarà properament, de cara a primavera: un camí multisensorial, d’uns 4,50 metres de llarg, 2 d’alt i 2 d’ample, format per zones delimitades amb diversos materials com trossos de suro, pedres, etc. que les persones aniran trepitjant per estimular la seva sensibilitat. Als vorals del camí, l’equip hi ha plantat flors, algunes d’elles aromàtiques.