La Fundació inicia el Servei d’Atenció Domiciliària a Malgrat de Mar

ASPRONIS ha guanyat la licitació per a dos anys, prorrogable a dos més, per valor de 332.000€

Amb data 1 de juny, la Fundació ASPRONIS ha iniciat la gestió del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de l’Ajuntament de Malgrat de Mar en un concurs en què la qualitat d’atenció ha estat determinant en les bases: el 85% del pes de la licitació han estat criteris de qualitat i només un 15, aspectes econòmics. ASPRONIS l’ha guanyada amb validesa per a dos anys, prorrogable a dos més, per valor de poc més de 332.000€

El SAD ASPRONIS treballarà coordinadament amb els Serveis Socials de base de l’Ajuntament de Malgrat. La planificació i la metodologia de treball estan basades en les necessitats de les persones, tal com la Fundació treballa en la resta dels serveis que ofereix per a la primera infància, persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i altres col·lectius en risc d’exclusió. També s’implementen mesures de control i seguiment del treball per garantir l’excel·lència en la qualitat i la gestió del servei.

El dia abans de l’inici de la gestió, el director general de la Fundació ASPRONIS, Francesc Durà, la directora tècnica del SAD, Marina Gómez, i la coordinadora del servei, Gemma Surós, es van reunir amb les 19 treballadores del servei que estaven contractades per la Fundació Pere Mata, prestadora del servei fins ara, i que han estat subrogades per ASPRONIS. Tant el traspàs per part de Pere Mata com la incorporació del personal a la plantilla s’han produït amb total col·laboració i entesa.

ASPRONIS ofereix des de fa anys Atenció Domiciliària amb caràcter privat a la ciutadania, i també compta amb l’experiència a Malgrat de Mar de la gestió del programa PADAH per a la recuperació al domicili de residents al municipi que han rebut l’alta hospitalària de l’Hospital Comarcal de Calella. Es tracta de l’assignació d’hores d’atenció, 500 anuals aproximadament, fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Malgrat i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. ASPRONIS aporta l’atenció professional de treballadors/es familiars dels casos que se li assignen des de l’any 2017.

El SAD és un servei d’assistència a domicili en què una treballadora familiar o auxiliar de la llar es desplaça al domicili de la persona usuària uns dies i hores concrets a la setmana per donar suport en el desenvolupament de les tasques de la vida diària, com la higiene o la cura personal, la neteja de la llar, gestions, seguiment o acompanyament mèdic, etc.