La Fundació renova el Patronat

M. Dolors Oms ocuparà una presidència d’honor

Aquest dilluns, 7 de juny, el Patronat d’ASPRONIS ha celebrat una sessió plenària en què la renovació o el cessament de càrrecs ha estat un dels punt destacat de l’ordre del dia, ja que els mandats d’alguns membres arribaven a la seva fi, segons marquen els Estatuts.

En els darrers mesos, el Patronat ha dut a terme un procés de reflexió interna sobre la seva composició, els objectius que la determinen, i el rumb que ha de prendre com a ens de govern màxim de la Fundació. Robert Pujol, fins ara vicepresident del Patronat d’ASPRONIS, ha liderat aquesta renovació i relleva en la presidència M. Dolors Oms, la qual ostenta el càrrec des de l’any 1992. Joaquim Caballé, vocal de famílies, pren possessió de la vicepresidència.

M. Dolors Oms s’ha dedicat exclusiva i intensament a la Fundació des del 2000, quan va abandonar la seva carrera professional i política, i es va bolcar en ASPRONIS i en va renovar l’equip directiu. La seva tasca ha estat diària i incansable fins fa dos anys quan, per motius de salut, va haver d’espaiar la seva dedicació. El Patronat va aprovar la constitució d’una presidència d’honor per a M. Dolors Oms, la qual podrà assistir a les reunions de l’òrgan de govern sense vot, i podrà representar institucionalment la Fundació.

Alguns dels membres amb més trajectòria a l’entitat han expressat en els darrers mesos la seva decisió de donar pas a nous components que segueixin impulsant la missió fundacional i ampliant la seva visió estratègica. Així, les vocals representants de famílies, Dolors Belmonte, Rosa Pujolràs i Isabel Sanagustín, patrones des de 1998, 2007 i 2017 respectivament, cessen en el càrrec. Tampoc no renoven Joan Pere López, membre des de 2001, i Joan Domènech, el qual ocupava des de 2011 el càrrec de secretari, i serà rellevat per Narcís Busquets, membre ja integrant del Patronat.

S’incorporen tres nous membres al Patronat: Pere Cornellà, empresari, director general de Cafès Cornellà, president de Pimec Girona, vicepresident de Pimec, i president de la fundació tutelar Support de Girona; Pere Rubiralta, empresari jubilat amb vinculació al sector de la discapacitat intel·lectual, i Salvador Macip, metge blanenc, escriptor, doctor en genètica molecular i fisiologia humana, el qual actualment dirigeix el departament de la Universitat de Leicester, al Regne Unit, sobre la seva especialitat, on també exerceix com a professor.

El Patronat va renovar els càrrecs com a vocals de Lluís Pascual, economista jubilat; Cristina Cabañas, empresària; Sandra Sauleda, empresària, i Xavier Manresa, empresari i president del Club Esportiu El Vilar.

Finalment, els càrrecs i components del Patronat amb data de juny de 2021 són:

Robert Pujol, president

Joaquim Caballé, vicepresident

Narcís Busquets, secretari

Lluís Pascual, vocal

Sandra Sauleda, vocal

Cristina Cabañas, vocal

Pere Cornellà, vocal

Xavier Manresa, vocal

Pere Rubiralta, vocal

Salvador Macip, vocal