Nou robot de cuina a la residència gràcies a un donatiu

Una família ha fet l’aportació econòmica per a la compra de l’aparell

Gràcies a la solidaritat d’una família de la residència de la Fundació ASPRONIS a Palafolls s’ha pogut adquirir un robot de cuina professional que permetrà cuinar un ventall més ampli de receptes i diferents textures dels aliments. L’aparell permetrà seguir oferint una nutrició saludable i amplia les opcions de presentació i degustació dels plats, ja que així els menús s’adapten molt més a les necessitats de masticació i deglució de les persones residents, i aconsegueixen, tot i el triturat, un aspecte molt similar al dels plats sense picar, amb l’ús de motllos amb forma, i trinxats i texturitzats per a cada tipus de plat o aliment.

Aquest dijous, el servei de cuina ARCASA GRUP ha fet una sessió de demostració de les prestacions que ofereix el nou Robot Coupe a les famílies que han volgut conèixer de prop les propietats de l’aparell, capaç de preparar una gran quantitat de receptes reduint el temps de preparació. Els aliments cuinats ofereixen texturitzacions de passat-triturat i una altra per a fàcil masticació. Opcions de molta importància per a les persones amb problemes de disfàgia.

Tant famílies com persones ateses a la residència han pogut tastar algun dels plats que prepara el robot i la resposta ha estat del tot positiva. A la residència de la Fundació de Palafolls es preparen els àpats diaris de les 46 persones residents i les 8 ateses al Centre d’Atenció Especialitzada, en atenció diürna.