Treballem en la preservació del delta de la Tordera

L’Ajuntament de Blanes encarrega a la Fundació les tasques de jardineria i senyalització de la mota

Els equips de jardineria, mobiliari urbà i senyalització del Centre Especial de Treball d’ASPRONIS ha realitzat actuacions diverses aquests darrers dies per encàrrec de l’Ajuntament de Blanes en el projecte de protecció del delta de la Tordera i l’observació d’ocells en el tram situat pocs metres abans de la desembocadura.

S’hi han instal·lat dos aguaitadors d’ocells: un de 15 metres de longitud i un altre de 5 metres amb obertures a diferents alçades. En els trams més baixos, hi ha una bancada per facilitar a les persones que vulguin fotografiar o observar amb binocles les espècies d’aus que sovintegen el delta. També hi han plantat freixes i han senyalitzat la zona, al final de l’Avinguda Vila de Madrid i a l’àrea de guaita, amb cartells informatius i divulgatius sobre els valors ambientals d’aquest paratge natural i la protecció de l’espai amb la limitació o prohibició d’activitats que s’hi poden dur a terme. Altres plafons també informen sobre el codi de conducta a seguir a l’espai: la caça i la pesca hi estan prohibides, no s’hi pot fer soroll per no destorbar les espècies animals i, és clar, està prohibit abocar-hi escombraries.

Arran del temporal Glòria del gener de 2020, el delta de la Tordera ha experimentat canvis en la morfologia de la mota, la qual cosa ha propiciat que hi criïn moltes més espècies d’aus i que hagi esdevingut un paratge de valor natural extraordinari, superior al que ja suposava abans del Glòria. Per això, l’Ajuntament de Blanes treballa amb l’objectiu de preservar el Delta de la Tordera.