COMUNICACIÓ
Actualitat

ASPRONIS aconsegueix 40 insercions en empreses al 2021 amb el suport d’Incorpora

El Servei d’Inserció Laboral va atendre 145 persones i en va formar 94

El Servei d’Inserció Laboral (SIL) de la Fundació ASPRONIS va tancar l’any 2021 amb 40 insercions en empreses de la Selva i el nord del Maresme, i va assolir així l’objectiu d’insercions esperat pel programa Incorpora de Fundació “la Caixa”. Ha aconseguit 6 insercions més que en el darrer exercici 2020, tot i l’aturada general per la pandèmia de la Covid-19, i 4 més que en l’anterior, al 2019. En total han estat 36 persones -22 homes i 14 dones- en situació de vulnerabilitat les que han aconseguit feina, 4 de les quals han estat inserides dos cops en sectors diversos: 11 en hostaleria, 9 en comerç, 7 en indústria, 6 en serveis i 3 en altres sectors.

La tasca del SIL d’ASPRONIS és possible gràcies al programa Incorpora de Fundació “la Caixa”. En forma part des de fa 11 anys i tot just el passat dilluns 17 de gener va renovar el seu compromís amb Incorpora en un acte de signatura a Caixafòrum de Girona, junt amb les altres entitats del programa a la demarcació de Girona: Gentis Girona, que és la coordinadora, Fundació Altem, Clúster Èxit, Càritas Diocesana de Girona, Fundació Acollida i Esperança, Intermèdia Girona, La Fageda, Fundació MAP, MIFAS Girona, Fundació OSCOBE, i Creu Roja Girona (aquesta última en conveni a nivell estatal).  El programa d’integració laboral Incorpora de la Fundació ”la Caixa” va facilitar al 2021 a Girona 1.184 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat amb la col·laboració de 449 empreses en aquest projecte de responsabilitat social.

760 hores de formació del Punt Formatiu Incorpora

L’àrea de formació del SIL també ha treballat intensament aquest 2021 com a Punt Formatiu Incorpora. Ha organitzat tres cursos al llarg de l’any que han suposat un total de 760 hores de formació professional en diverses àrees per a 94 persones.

De febrer a març, 21 alumnes van formar-se durant 220 hores com a “Personal Polivalent de supermercat, atenció al client i vendes” en format on line. La formació tècnica la va dur a terme l’empresa Altimir i l’alumnat va realitzar les pràctiques a Carrefour de Santa Susanna (7), al Supermercat Palou de Tossa (1) i Lloret (1), la Cooperativa Agrària de Tordera (1) i a BonÀrea Lloret (4).

El segon curs va formar durant 260 hores 19 alumnes com a “Personal de manteniment i neteja de comunitats”, els quals van realitzar les pràctiques a Guitart Hotels, residències de Malgrat i Calella, empreses de neteja de la zona, etc.

Al mes de maig, a través del programa Incorpora, es va posar en marxa l’acompanyament de les persones en el reconeixement i acreditació de Certificats de Professionalitat que ho desitgin i comptin amb els requisits necessaris per acreditar la seva experiència professional.

Al juliol, Fundació “la Caixa” va concedir al SIL d’ASPRONIS un PFI EXTRA per a la realització d’una altra edició del curs “Atenció al client i vendes en grans superfícies” amb què es van formar 19 alumnes d’octubre a desembre. D’aquests, 3 van realitzar les pràctiques a la botiga de roba infantil Orchestra de Blanes; 6 a Decathlon Blanes en les diferents seccions esportives amb formació també pròpia de l’empresa i la supervisió directe de personal de botiga; 1 a SuperJuguete de Blanes; 1 al supermercat Nova Venda de Maçanet de la Selva, amb contractació posterior, i es va comptar també amb la col·laboració dels establiments BonÀrea de la zona d’actuació d’ASPRONIS.

Treballant en digital

Per primer cop, el SIL ha impulsat també el programa “Treballant en Digital” dins EL Punt Formatiu Incorpora. Consisteix en l’entrenament de competències digitals mitjançant una plataforma online elaborada per Accenture. Ha format un total de 35 persones.Skip to content