COMUNICACIÓ
Actualitat

ASPRONIS homenatja M. Dolors Oms i Robert Pujol amb un sopar solidari

S’han recaptat 11.990€ i s’admeten aportacions fins al 10 de novembre

La Fundació anuncia la creació dels Premis M. Dolors Oms i Robert Pujol a partir de l’any que ve

La Fundació ASPRONIS ha celebrat un sopar solidari a l’Hotel Santa Marta de Lloret de Mar, el proper dijous 27 d’octubre en homenatge M. Dolors Oms i Robert  Pujol, presidenta i vicepresident de la Fundació durant més de dues dècades, i actualment membres d’honor del patronat de la Fundació. La tasca d’ambdós al capdavant de la Fundació ha fet que avui dia ASPRONIS sigui una entitat consolidada, sostenible, arrelada i compromesa amb el territori, i que projecte el futur amb voluntat de servei a totes les persones amb necessitats de suport, com és el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual –subjecte de la seva missió fundacional- i des de fa anys també a d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat o en risc d’exclusió social. 

El caire del sopar era solidari ja que la recaptació es destinarà a la compra de dispositius electrònics per a l’estimulació cognitiva de les persones d’edat avançada o en procés d’envelliment prematur ateses al servei de teràpia ocupacional de la Fundació. Entre les persones assistents, els coberts i taules zero i altres donacions s’han recaptat un total d’11.990€.

La vetllada ha estat molt emotiva amb discursos evocadors de les figures de M. Dolors Oms, a càrrec de l’exalcalde de Blanes Miquel Lupiáñez, i de Robert Pujol, a càrrec de l’historiador lloretenc Joan Domènech. El coach i president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, ha estat el conductor de l’acte.

La presidenta Sandra Sauleda ha anunciat la creació d’uns premis anuals de la Fundació que portaran els seus noms i la seva essència. El premi M. Dolors Oms es concedirà a l’organisme o empresa que destaqui pel seu compromís social amb la missió d’ASPRONIS. I el Premi Robert Pujol distingirà l’organisme o empresa que doni oportunitats laborals a les persones que atén ASPRONIS, ja sigui per contractació directa de persones, o de serveis.

Els protagonistes de la vetllada

M. Dolors Oms ha estat presidenta d’ASPRONIS des de l’any 1992, any en què assumeix la presidència d’ASPRONIS per la seva condició d’alcaldessa de Blanes, d’acord amb els estatuts fundacionals d’aquell moment. Des de l’any 2000, quan abandona la seva carrera política, es dedica a la Fundació plenament i de manera voluntària. En renova el patronat i la direcció, i dirigeix la Fundació amb el suport i la complicitat del que ha estat  la seva mà dreta al patronat durant dues dècades, Robert Pujol, empresari lloretenc compromès amb el servei a les persones en l’àmbit social i també de la salut, que ha guiat l’entitat amb visió empresarial.  Al juny de 2021, Pujol assumeix la presidència d’ASPRONIS durant uns mesos per motius de salut de M. Dolors Oms, amb el ferm compromís de dur a terme una nova renovació del patronat i seleccionar el relleu a la presidència. Des de febrer de 2022, ostenta el càrrec l’empresària maresmenca Sandra Sauleda.

La transformació d’ASPRONIS amb el mandat d’Oms i de Pujol ha estat progressiva i creixent: van consolidar ASPRONIS com una sola fundació amb la dissolució de  l’associació originària, nascuda el 1968 de les reivindicacions dels drets de famílies amb fills i filles amb discapacitat intel·lectual, i la fusió de les dues fundacions creades el 1992, ASPRONIS i El Vilar, que oferien serveis assistencials i laborals respectivament.

La trajectòria de M. Dolors Oms la va fer mereixedora al 2010 de la Medalla al Treball concedida per la Generalitat de Catalunya. Al 2018, any de commemoració del 50è aniversari de l’entitat, la Generalitat també va concedir a ASPRONIS la Creu Sant Jordi en reconeixement al treball continuat i la tasca al llarg de cinquanta anys d’atenció als col·lectius en risc d’exclusió, la millora d’oportunitats i la defensa dels seus drets.

L’entitat avui

La Fundació ASPRONIS va atendre al 2021 al nord del Maresme i la comarca de la Selva més de 700 persones adultes amb necessitats de suport diverses i més de 1.500 infants en atenció precoç o en situació de vulnerabilitat, i les seves famílies. El propòsit fundacional rau en l’acompanyament de les persones que ho necessiten perquè tinguin més oportunitats de vida.



Skip to content