COMUNICACIÓ
Actualitat

ASPRONIS recapta 14.600€  per a infants en situació de pobresa al 2n Sopar Solidari

 Els 1rs Premis de la Fundació guardonen l’Ajuntament de Blanes, l’empresa Chupa Chups, Sor Lucía Caram i el Club Vela Blanes

Aquest vespre, la Fundació ASPRONIS ha celebrat el seu 2n sopar solidari a l’Hotel Santa Marta de Lloret de Mar i ha aconseguit recaptar un total de 14.600€ entre els coberts venuts, les taules de les empreses Marlex i Complet Hotels, col·laboracions i un sorteig final. Els beneficis del sopar estaven destinats a infants en situació de pobresa i oferir-los recursos i oportunitats educatives i de lleure.

Enguany, la Fundació ha celebrat també la 1a gala de Premis ASPRONIS amb què ha distingit, per acord de patronat, institucions i persones que contribueixen al seu propòsit fundacional des de diferents àmbits, cadascun dels quals en honor a figures destacades del Patronat de la Fundació. Els guardonats d’aquesta primera edició són:

  • Premi M. Dolors Oms -àmbit assistencial– a l’Ajuntament de Blanes pel seu compromís ferm i continuat, de tots els seus governs i en totes les legislatures, pels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual des de la creació de l’entitat al 1968. Ha recollit el premi l’alcalde de la ciutat, el Sr. Jordi Hernández, que ha destacat la figura de M. Dolors Oms com a alcaldessa i al capdavant de la Fundació ASPRONIS.
  • Premi Robert Pujol  -àmbit laboral- a l’empresa Chupa Chups per la inserció dels col·lectius en empreses i la contractació de feines al Centre Especial de Treball durant gairebé 3 dècades. Ha recollit el premi la Sra. Belén Fernández, Directora Comercial Iberia de Chupa Chups, empresa del grup Perfetti van Melle, la qual ha destacat la satisfacció de l’empresa per la feina ben feta realitzada pel Centre Especial de Treball de la Fundació.
  • Premi Xavier Oms -àmbit esportiu o de lleure- al Club Vela Blanes per la seva tasca compromesa, continuada i sensible, per fer inclusiva i accessible la pràctica de la vela a les persones amb discapacitat per al Club Vela Blanes. Ha recollit el premi Joan Balaguer, president del Club Vela Blanes, que ha posat de relleu la figura de Xavier Oms, així com ha demostrat l’orgull i l’alegria que suposa la pràctica esportiva amb les persones ateses a ASPRONIS per al Club.
  • Premi Joan Domènech -als valors culturals o socials- a Sor Lucía Caram per la seva contribució compromesa als valors fundacionals de la Fundació ASPRONIS i la seva col·laboració amb el programa CaixaProInfància a Lloret de Mar. Ha recollit el Premi Gloria Kwofie, de la Fundació Santa Clara que lidera Sor Lucía Caram a Manresa, ja que Sor Lucía és a Ucraïna atenent les necessitats d’infants que estan en zones de guerra. No obstant, Sor Lucía ha agraït el guardó en un vídeo on expressa també la seva voluntat de seguir treballant mitjançant Invulnerables amb la Fundació ASPRONIS i el programa CaixaProInfància que ASPRONIS gestiona a Lloret de Mar.

La vetllada ha estat conduïda pel periodista i presentador Llucià Ferrer i ha comptat  amb l’actuació musical del cantant català Miquel Abras, que ha ofert dues cançons pròpies i una versió del País Petit de Lluís Llach molt emocionant..

El sopar solidari ha comptat amb la col·laboració d’empreses destacades que han fet possible la seva celebració: Hotel Santa Marta, Grup Pous, Grup Peixos Ros, Sauleda Pastissers, Grup El Tall, Formatges Ardai Formatges, Carpier Ahumados, Ses Vernes, Suntory, Frit Ravich, Cooperativa Conca de la Baixa Tordera, Giotto Gelateria, Triticum i Artyplan.

ASPRONIS atén actualment més de 800 persones en risc d’exclusió i més de 1800 infants als seus serveis de la Selva i l’Alt Maresme. La Fundació acompanya aquests col·lectius amb serveis i suports perquè tinguin més oportunitats i millor qualitat de vida.Skip to content