COMUNICACIÓ
Actualitat

ASPRONIS va inserir 48 persones en empreses al 2023 amb el suport d’Incorpora

El Servei d’Inserció Laboral de la Fundació renova l’acord per al 2024

La Fundació ASPRONIS va assistir ahir a l’acord d’entitats amb Incorpora que es va celebrar al Caixafòrum de Girona i en què es va fer balanç de resultats de l’exercici anterior i es van fixar els nous objectius per al 2024. El Servei d’Inserció Laboral (SIL) de la Fundació va tancar l’any 2023 amb la inserció en empreses d’un total de 48 persones amb discapacitat intel·lectual o en risc d’exclusió, gràcies al suport del programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa”. Aquesta xifra se suma a la feina del total de 12 entitats socials que treballen a la demarcació de Girona i que han assolit conjuntament que 1145 persones de col·lectius en situació de vulnerabilitat trobin feina.

ASPRONIS, a banda d’orientar i acompanyar les persones en la cerca de feina i la posterior inserció, du a terme formacions com a Punt Formatiu Incorpora per millorar les oportunitats de trobar i mantenir feina. Al 2023, es van oferir un total de 540 hores formatives a 39 alumnes, i 17 empreses van acollir molt d’aquest alumnat en règim de pràctiques. Les accions formatives apoderen les persones, i augmenten les possibilitats de trobar i mantenir feina. El servei va atendre al llarg de l’any 127 persones, va visitar 53 empreses i va gestionar 45 ofertes laborals.

Incorpora impulsa insercions laborals entre diversos col·lectius: persones amb discapacitat física, intel·lectual o sensorial; persones migrades; joves; persones més grans de 45 anys; joves que provenen del sistema de protecció de menors, i persones amb problemes d’addiccions, entre d’altres. Un dels objectius en els quals també se centra el programa és el foment de la igualtat de gènere en l’accés a la feina i la inserció de dones en situació de vulnerabilitat (segons l’INE, la taxa d’atur femení a Espanya es va situar en el 13,36 % en el quart trimestre de 2023, més de 3 punts per damunt de la taxa dels homes).Ves al contingut