COMUNICACIÓ
Actualitat

El sector de la discapacitat diu PROU!

Denunciem amb un article al diari La Vanguardia els 12 anys de retallades econòmiques i en drets dels col·lectius

Aquest diumenge, a La Vanguardia, 34 gerents i directors generals d’entitats associades a Dincat, entre ells Francesc Durà, director general de la Fundació ASPRONIS, publicaven una tribuna d’opinió per denunciar l’infrafinanaçament que patim els serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual. A la mateixa pàgina, acompanyant la tribuna, també s’hi podia llegir l’article del periodista Domingo Marchena denunciant les llistes d’espera que pateix el nostre col·lectiu.

Com ja vam fer abans de la pandèmia, a la Fundació ASPRONIS diem prou: prou retallades i prou de menystenir les persones amb discapacitat i els seus drets, les seves famílies i el personal que en té cura diàriament i incansable.

Fa dos anys ja parlàvem d’una dècada perduda en drets: l’accés al treball i als ajuts que hauríem de rebre per llei, l’accés a l’habitatge, a places residencials, etc. En 12 anys no només no s’han apujat els mòduls amb què l’administració finança els serveis sinó que tot plegat passa per sobre les entitats amb l’increment del cost de la vida i que es tradueix en el decreixement dels drets de les persones i en el perjudici de l’atenció de qualitat que oferim les entitats. La responsabilitat de tot plegat recau en la gestió, ofega la capacitat d’inversions –sempre necessàries al nostre sector- i en l’esforç de les plantilles que, d’altra banda, han estat al peu del canó en aquests dos anys de pandèmia. Les entitats socials hem demostrat, més que mai, que som essencials.

Per tot això, és del tot necessari impulsar mesures urgents per garantir un finançament adequat que permeti assegurar la viabilitat de les entitats, una atenció basada en la qualitat i l’excel·lència, i unes bones condicions laborals per als nostres treballadors.

Necessitem i exigim un compromís clar i ferm del Govern del país per a un finançament just per a les entitats socials de Catalunya i que pertoca a les persones amb discapacitat com a persones de ple dret que són.

#SomASPRONIS #SomEssencialsSkip to content