COMUNICACIÓ
Actualitat

Ens ha deixat Xavier Oms, expresident del Club Esportiu

El germà de M. Dolors Oms va ser patró de la Fundació durant 16 anys

Xavier Oms va morir la nit de Nadal a l’edat de 85 anys. Germà mitjà de M. Dolors Oms, presidenta d’honor de la Fundació, la qual va morir el passat mes de febrer, va estar fortament vinculat a la Fundació ASPRONIS durant més de 15 anys: primer al patronat, entre l’any 2000 i 2016, on exercia de tresorer i, després, entre 2006 i 2015, com a president del Club Esportiu El Vilar.

La seva incorporació al patronat responia a la capacitat gestora d’Oms. Farmacèutic de professió, va dedicar gran part de la seva vida professional a la gestió empresarial, especialment d’instal·lacions esportives. Al 1975, per exemple, es va traslladar a Bilbao on va treballar com a gerent del Club de Campo de la Sociedad Bilbaína durant 3 anys.

El seu nom i la seva vida han estat sempre fortament vinculada a l’esport: a banda de ser jugador de futbol d’èxit, va practicar i fomentar molts altres esports. L’any 1966 va fundar el Club de Judo Blanes. Paral·lelament al futbol, va practicar vela durant tota la seva joventut i va participar en diverses regates. Va ser membre de la Junta Directiva del Club de Vela Blanes i l’any 1968, a l’edat de 30 anys, va ser elegit com a President del Club Vela Blanes, moment en què va liderar la construcció i ampliació del Club de Vela Blanes i de la creació de l’escola de Vela. Va deixar la Presidència del Club l’any 1975.

Va ser regidor d’esports de l’Ajuntament de Blanes a la dècada dels 60 i, més tard, va tornar a ser-ho al període 2010-2013. Als anys 90, amb un grup de companys, va fundar el Club Kaiak Blanes.

L’any 2006 va ser elegit President del Club Esportiu El Vilar de la Fundació ASPRONIS, on va participar en el desenvolupament d’activitats esportives destinades a persones amb discapacitat intel·lectual. Durant el seu mandat, com a fita remarcable, va posar en marxa l’escola de vela accessible, en col·laboració amb el Club de Vela Blanes, i El Vilar va ser l’amfitrió dels Special Olympics en les edicions de Lloret (2006) i Calella (2014). Al 2015 deixa la presidència del Club Esportiu El Vilar d’ASPRONIS per motius de salut.

Al 2017, a petició de la Fundació ASPRONIS, la Generalitat de Catalunya li concedeix la Medalla de l’Esport de les comarques gironines en reconeixement a la seva gran trajectòria i aportació al món esportiu.Skip to content