COMUNICACIÓ
Actualitat

Les presidències de Pimec Catalunya i Pimec Girona visiten ASPRONIS

Aquest migdia, el president de la patronal Pimec, Antoni Cañete, acompanyat del seu adjunt a presidència, Miquel Camps, i el president de Pimec Girona i patró d’ASPRONIS, Pere Cornellà, han visitat els serveis laborals de la Fundació a Malgrat de Mar.

La presidenta del patronat de la Fundació ASPRONIS, Sandra Sauleda, i les vicepresidències, Cristina Cabañas i Joaquim Caballé, juntament amb el director general, Francesc Durà, han guiat la cúpula de Pimec en el recorregut per les seccions de producció de manipulats industrials del Centre Especial de Treball (CET), on treballen 70 persones amb discapacitat intel·lectual amb el suport d’un equip multidisciplinari. El CET compta amb un total de 109 treballadors amb discapacitat i 70 treballadors més que ofereixen serveis professionals diversos, a banda dels manipulats, muntatges i envasats de les línies de producció: jardineria, senyalització viària, manteniment de mobiliari urbà, parcs infantils i de salut, neteja de comunitats i oficines, bugaderia industrial, etc. També han visitat a la nau contigua el servei prelaboral, que proporciona formació i atenció a 70 persones per iniciar-se al món laboral, així com el servei d’inserció en empreses, el qual va aconseguir inserir un total de 48 persones l’any passat.

Francesc Durà, director general d’ASPRONIS, i vocal de l’AEES DINCAT -la patronal del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya- ha traslladat posteriorment en una reunió les inquietuds del sector pel que fa a les oportunitats de treball per a les persones amb més dificultats d’inserció i la necessitat de conscienciació de la petita i mitjana empresa de contractar directament o indirecta a persones amb més dificultats d’inserció: ja sigui per contractació a les seves empreses o bé encarregant al Centre Especial de Treball part dels seus processos productius.

Antoni Cañete va participar el passat mes d’octubre en una jornada organitzada per ASPRONIS adreçada a empresariat selvatà en què va encoratjar els assistents a apostar per la contractació directa de persones amb discapacitat intel·lectual o altres col·lectius en risc d’exclusió amb el suport de l’equip tècnic d’ASPRONIS per a una inserció d’èxit per a ambdues parts. La jornada, amb motiu del 15è aniversari del Servei d’Inserció Laboral de la Fundació, es va celebrar a les instal·lacions de Frit Ravich, a Maçanet de la Selva.

ASPRONIS atén actualment més de 750 persones en risc d’exclusió i més de 1800 infants als seus serveis de la Selva i l’Alt Maresme. La Fundació acompanya aquests col·lectius amb serveis i suports perquè tinguin més oportunitats i millor qualitat de vida.

Tags:


Skip to content