COMUNICACIÓ
Actualitat

Mor Joan Domènech i Moner, secretari de la Fundació entre 2011 i 2021

Escriptor, mestre i gran intel·lectual cultural, va ser el primer alcalde de la democràcia de Lloret de Mar

Avui dijous, 9 de novembre, hem conegut la mort de Joan Domènech Moner, a l’edat de 80 anys, qui va ser secretari de la Fundació ASPRONIS entre 2011 i 2021. L’unia una gran amistat amb M. Dolors Oms i tots dos van ser, respectivament, els primers alcaldes de la democràcia de Lloret de Mar i Blanes. Anteriorment, havia estat tinent d’alcalde a la legislatura precedent i encara abans, regidor de cultura del consistori.

Joan Domènech va ser un secretari molt compromès amb ASPRONIS durant dos mandats consecutius al patronat que va compaginar amb la presidència de la Fundació benèfica Amorós Garriga Seba de Badalona.

Escriptor, mestre d’EGB i ESO, i gran intel·lectual cultural, va rebre el Premi Recercat al mes de maig de 2023, al qual la Fundació va donar suport, un premi que posava de manifest la seva vàlua, trajectòria i producció científica i divulgativa, com a referent de l’àmbit cultural.

En Joan va ser un gran activista de la cultura catalana, i un dinamitzador i difusor de la cultura i del patrimoni local de Lloret de Mar. Va ser membre i dirigent d’entitats d’àmbit gironí, entre les quals destaca la Fundació Prudenci Bertrana, la Fundació Fita la Fundació Valvi, i va ser membre del Patronat Eiximenis de la Diputació de Girona, delegat del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de Catalunya a Girona, entre d’altres. El Col·legi de Doctors i Llicenciats al 2022 li va atorgar el Premi Ramon Fuster per la seva trajectòria pedagògica, cívica i política al servei de la llengua i la cultura catalanes. També va rebre al mateix any el premi Sant Roc, dels amics de Vilablareix, per la seva aportació a la cultura del país.

Deixa un gran llegat de publicacions, moltes de les quals biografies. Autor de nombrosos llibres, recerques històries, poemaris, obres teatrals i sardanes, entre d’altres. Un erudit dels que ja no se’n troben. Però sobretot, una persona de principis, propera i compromesa.

El trobarem molt a faltar.Skip to content