COMUNICACIÓ
Actualitat

Tallers de ceràmica a les escoles de Blanes

Persones del Centre Ocupacional formen més de 300 alumnes aquest curs

Des de fa ja cinc anys, cada curs escolar, el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) de la Fundació ASPRONIS ofereix tallers de pintat de ceràmica a escoles de Blanes. Els duen a terme persones ateses amb el suport d’educadores del centre.

Aquest curs, entre els mesos de febrer i juny, diferents grups de persones ateses impartiran tallers de ceràmica a més de 300 alumnes de les escoles blanenques entre Cor de Maria, Quatre Vents, Carl Faust i Ventijol.

El taller pretén crear consciència social a la població infantil i fomentar una inclusió efectiva de les persones amb discapacitat intel·lectual. L’activitat consisteix en que les persones ateses donen instruccions als infants sobre com han de dibuixar una tassa precuita, l’han de rascar i pintar, i després les persones del STO s’enduen les tasses a coure al centre ocupacional. En alguns casos, els escolar visiten uns dies després el centre per conèixer com treballen les persones en aquest entorn i s’enduen la tassa ja acabada: envernissada i enfornada, darrers processos que realitzen les persones ateses al STO. En d’altres ocasions, es fan arribar les tasses directament a l’escola, segons ho triïn des del centre.

Els tallers han tingut bona acollida els darrers anys però es van veure aturats per la pandèmia del Coronavirus. Amb la represa de la normalitat, la Fundació els ha tornat a oferir al catàleg d’activitats educatives que ofereix l’Ajuntament. ASPRONIS oferta tres activitats: els tallers de ceràmica, que tenen molt bona acollida; les xerrades “som ASPRONIS”, que també imparteixen persones de STO i professionals de l’entitat, dirigides a estudiants de cicles formatius -futurs treballadors d’ASPRONIS- i, finalment, les persones ateses s’ofereixen per fer voluntariat en jornades o esdeveniments que organitzin les escoles blanenques amb la finalitat de fer visibles les capacitats i la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.Skip to content