COMUNICACIÓ
Actualitat

42 persones aconsegueixen feina amb el suport d’ASPRONIS i Incorpora en el primer semestre

El programa de la Fundació “la Caixa” ha assolit 623 noves insercions de col·lectius vulnerables a la demarcació de Girona

El programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” ha facilitat fins al mes de juliol 623 nous llocs de treball a persones en situació vulnerable a Girona mitjançant les 12 entitats socials que compten amb el suport d’Incorpora per a l’atenció i inserció laboral d’aquests col·lectius. En el cas de la Fundació ASPRONIS, 42 persones (29 homes i 13 dones) han aconseguit feina mitjançant la prospecció, la mediació i l’acompanyament de les persones i les empreses a la comarca de la Selva i als municipis del nord del Maresme.

De les 42 insercions, 14 persones es van formar amb diferents cursos del Punt Formatiu Incorpora i 7 persones han estat contractades per les mateixes empreses on han fet les pràctiques formatives no laborals. Dels 42 contractes, 13 han estat fixes discontinus, 7 indefinits i la resta, de caràcter temporal.

El sector que més insercions noves ha registrat és l’hostaleria, amb un total de 16, seguit del sector serveis, amb 11 insercions.

La primera meitat de l’any, el programa ha atès més de 1.400 persones i ha contribuït a impulsar 31 nous petits negocis liderats per persones en risc d’exclusió social amb voluntat emprenedora a la demarcació de Girona. La Fundació ASPRONIS ha atès 196 noves persones usuàries en aquests primers sis mesos i n’ha format amb diferents cursos del Punt Formatiu Incorpora.

En un semestre marcat per la millora de l’ocupació, el programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” ha facilitat en total 6.434 contractacions de persones amb dificultats per trobar feina a Catalunya; 623 a Girona.

Per afrontar la bretxa digital agreujada per la pandèmia, el programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa”, juntament amb la Fundación Accenture, ha impulsat «Treballant en Digital», una formació en la qual ja han participat prop de 1.500 persones a Catalunya (221 a Girona) i que té com a finalitat facilitar l’ocupabilitat mitjançant el desenvolupament de noves competències tecnològiques i comunicatives.Skip to content