COMUNICACIÓ
Actualitat

Blanes homenatja M. Dolors Oms

La Sala de Plens de l’Ajuntament rep el nom de la primera alcaldessa de la democràcia i presidenta d’ASPRONIS durant 32 anys

Aquest dissabte a migdia, l’Ajuntament de Blanes va retre un sentit homenatge a M. Dolors Oms i Bassols, en la commemoració del primer aniversari de la seva mort. L’acte va comptar amb la participació de la seva família, del ple de l’Ajuntament, així com d’un gran nombre de persones vinculades a la seva trajectòria política al municipi.

El passat mes de maig, el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat que la sala de plens passés a anomenar-se Sala de Plens M. Dolors Oms i Bassols, en honor a la primera alcaldessa de Blanes de la democràcia i única dona fins al moment al capdavant de l’alcaldia del consistori blanenc.

A peu de carrer, a la façana, al costat de la porta d’accés a la sala de plens, van descobrir una placa commemorativa l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, junt amb l’exalcalde i amic de M. Dolors Oms, Miquel Lupiáñez, el president d’honor de la Fundació ASPRONIS, Robert Pujol, i la germana de l’homenatjada, Mercè Oms.  La placa recull una frase que M. Dolors Oms va pronunciar al pregó de l’any 2016, amb motiu de la Festa Major de Santa Anna, que defineix molt bé la seva manera de pensar: “La política no és sinònim de poder. La política és, únicament i exclusiva, voluntat de servei”.

Seguidament, la sala de plens M. Dolors Oms va acollir l’acte institucional en què es van projectar fotografies de l’homenatjada, procedents de la donació que ha fet la família a l’Arxiu Municipal de Blanes. L’acte va estar encapçalat per l’alcalde de la ciutat, Jordi Hernández, el qual va lloar la figura d’Oms, l’empremta que va deixar com a alcaldessa i va remarcar la fermesa de la seva manera de ser i la seva proximitat amb la ciutadania.

Per la seva banda, l’exalcalde de Blanes i amic personal de M. Dolors Oms, Miquel Lupiáñez, va recordar la figura institucional de qui va ser la seva referent fins al punt de fer-lo decidir entrar en la política quan només tenia 20 anys.

ASPRONIS, la militància social d’Oms

El president d’honor de la Fundació ASPRONIS, Robert Pujol, va centrar la seva intervenció en les vivències amb M. Dolors Oms durant els 22 anys que va ser vicepresident de l’entitat, mà dreta d’Oms. Pujol va remarcar l’esforç i la decisió d’Oms a reflotar de la fallida la Fundació que va trobar l’any 2000, quan ella va assumir la presidència d’ASPRONIS de manera exclusiva i voluntària, ja retirada de la vida política, i on va fer, segons Pujol “militància social”. Gràcies a l’encert d’Oms d’envoltar-se de professionals al Patronat i de triar un equip directiu i administratiu excel·lent, avui la Fundació, va dir Pujol, “és un referent com a model de gestió i assistencial per a la gent de les nostres contrades, ben equilibrada i preparada per al futur, que creix amb serveis i nombre de persones ateses perquè tothom tingui oportunitats i ningú quedi enrere”.

Per últim, Mercè Oms, germana de l’exalcaldessa, va agrair en nom de la família el reconeixement a la figura de M. Dolors Oms. Visiblement emocionada, va recordar que va ser una dona pionera, de fort caràcter i amb una gran vocació de servei, que va saber envoltar-se de bons assessors. En aquest sentit, va citar una frase de la seva germana: “Amb un bon company al costat, cap camí és massa llarg, ni cap feina carregosa”. Mercè Oms va assegurar que la seva germana “no feia les coses per ser feliç, era feliç perquè feia coses”. 

A banda dels exalcaldes de Blanes Fèlix Bota, Ramon Ramos, Josep Trias, Miquel Lupiáñez, Mario Ros i Àngel Canosa, també van assistir a l’acte regidors i regidores de l’actual mandat, així com el diputat al Parlament de Catalunya i primer secretari de la Federació del PSC a comarques gironines, Marc Lamuà. Tampoc no van faltar alguns dels regidors que van compartir amb Oms els tres mandats que va encapçalar, així com representants de la Fundació ASPRONIS i amics personals.

Us deixem un vídeo elaborat a la Fundació en homenatge a la nostra presidenta. Et trobem a faltar, Dolors!Skip to content