COMUNICACIÓ
Actualitat

El Centre Especial de Treball estalvia la meitat del consum elèctric amb plaques solars

La Fundació abarateix costos i treballa per assolir els objectius mediambientals marcats per l’Agenda 2030

La Fundació ASPRONIS ha instal·lat un total de 234 panells solars al teulat d’una de les naus industrials de què disposa a Malgrat de Mar i que suposen una potència total de 127 Kwp. La instal·lació de plaques suposarà un estalvi del 45% del consum anual actual dels serveis ubicats a Malgrat i fins a un 55% tenint en compte les compensacions pels excedents generats que no es consumeixen. Es preveu també que la inversió de 98.300€ s’amortitzarà en 4 anys d’acord amb el preu actual de l’energia.

Amb aquesta mesura d’estalvi energètic, la Fundació contribueix també a la millora del medi ambient en alineació i d’acord amb el compromís d’ASPRONIS amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, així com amb el Sistema de Qualitat cap a l’Excel·lència (EFQM). L’estalvi d’emissions de CO2 serà de 32 tones/any.

Aquesta primera inversió ocupa només una de les naus que conformen les instal·lacions de la Fundació al Polígon Can Patalina de Malgrat de Mar, on compta amb el Centre Especial de Treball, el Servei Ocupacional d’Inserció (prelaboral) i el Servei d’Inserció Laboral (en empreses), així com Formació i les oficines que donen cobertura a tots els serveis de l’entitat. En un futur es preveu instal·lar més plaques solars al teulat de la nau més antiga per assolir l’autosuficiència elèctrica. La Fundació també compta amb plaques solars a la recentment renovada residència per a persones amb necessitats de suport extens i generalitzat de Palafolls, que funciona les 24h i els 365 dies a l’any.Skip to content