COMUNICACIÓ
Actualitat

La Federació ACELL celebra el 35è aniversari dels primers Jocs

Hi assisteixen 4 esportistes històrics del Club Esportiu El Vilar

Aquest dimarts, la Federació ACELL ha commemorat el 35è aniversari dels primers Jocs Esportius Nacionals que es van celebrar a Lleida al 1988. Aquests primers jocs van recollir l’esperit internacional dels Special Olympics i van situar l’esportista com a protagonista de l’activitat física i l’esport, com a element clau en la inclusió de totes les persones amb discapacitat.

L’acte, encapçalat per la consellera de la presidència, la Sra. Laura Vilagrà i el conseller de Drets Socials, el Sr. Carles Campuzano, va comptar amb moments per al record, el reconeixement a la trajectòria durant tots aquests anys de Jocs i un sentit homenatge per totes aquelles persones i administracions que ho han fet possible. També es va fer menció especial al voluntariat, peça clau per al desenvolupament d’un esdeveniment com els Special Olympics.

Pepa Muñoz, presidenta de la Federació ACELL, va destacar l’enorme esforç que hi ha per part dels esportistes de la Federació per superar-se, millorar la seva tècnica i competir més i millor dia rere dia.

El Club Esportiu el Vilar va ser present a l’acte d’una manera molt especial. La representació estava formada per esportistes que van competir en aquells jocs de l’any 1988 i que, a dia d’avui, segueixen competint activament en diferents disciplines esportives. A l’acte també es va homenatjar Rosa Sánchez, jugadora de bàdminton del club, per la seva última participació en els Special Olympics de Berlín aquest any 2023.

Reconeixement al Club Vela Blanes i als Ajuntament de Blanes i Calella

Durant l’acte també es va fer una menció especial a clubs i administracions que sempre han estat al costat de la Federació per totes les competicions que organitza. Entre ells, el Club Vela Blanes com a entitat esportiva de referència per a esdeveniments esportius en el món de la vela a Catalunya i els Ajuntaments de Blanes i Calella, com a municipis que han acollit competicions organitzades per la Federació ACELL. 

Marina Gómez homenatjada per l’ACELL
La directora dels serveis a la comunitat de la Fundació ASPRONIS, Marina Gómez, va rebre el reconeixement de la Federació com a presidenta de l’ACELL dels darrers anys, ACELL, des de l’any 2017 i fins al passat mes de juny d’enguany. Gómez compta amb una trajectòria professional de més de 35 anys vinculada al món de l’esport i de la discapacitat intel·lectual.Skip to content