COMUNICACIÓ
Actualitat

La Fundació ASPRONIS sensibilitza les empreses per a la contractació de col·lectius vulnerables

Reuneix empresariat i ajuntaments en una jornada a la seu de Frit Ravich

ASPRONIS celebra enguany 15 anys de la posada en marxa del seu servei d’inserció laboral de persones en risc d’exclusió

La Fundació ASPRONIS va reunir el passat divendres a les instal·lacions de Frit Ravich, a Maçanet de la Selva, una vuitantena d’assistents, entre empreses i organismes públics selvatans i maresmencs, en una jornada organitzada amb motiu del 15è aniversari del seu Servei d’Inserció Laboral (SIL) amb l’objectiu de sensibilitzar l’empresariat sobre la contractació de col·lectius en situació de vulnerabilitat: persones amb discapacitat intel·lectual -el principal col·lectiu atès d’ASPRONIS-, amb malaltia mental, persones en situació d’atur de llarga durada, amb poca o nul·la formació, etc.

La jornada, que portava per títol “Empreses compromeses amb la inserció de col·lectius vulnerables”, va ser una breu matinal i va comptar amb la benvinguda institucional de Judith Viader, directora general de Frit Ravich, Natàlia Figueras, alcaldessa de Maçanet de la Selva, i Enric Vinaixa, secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Seguidament, Francesc Ventura, sotsdirector de l’Àrea d’Inclusió Social de Fundació “la Caixa”, va presentar el programa Incorpora i va parlar sobre com la inserció laboral pot ser clau per a la vida de les persones amb menys oportunitats d’inserció.

El part central la va protagonitzar la taula rodona, que va moderar Roger Casero, coordinador del Programa Incorpora a Girona, i que va comptar amb les experiències d’empreses i persones inserides que van posar veu al valor de la inserció tant per a persones en situació de vulnerabilitat com el que aporten als equips humans de les empreses. Van oferir el seu testimoni: Cristina Cabañas i José Ramón Cozar, presidenta i treballador de Guitart Hotels; Patricia Santes i Néstor Recasens, responsable de botiga i treballador de Decathlon Blanes, i Dídac Vila i Carina Taberner, cap de magatzem i treballadora de Naturitas, empresa de venda on line de productes dietètics i cosmètics.

Per acabar, Sandra Sauleda, presidenta de la Fundació ASPRONIS, enfilava la cloenda amb l’agraïment a tots els assistents i participants, i tancava la jornada Antoni Cañete, president de Pimec, que va concloure amb un esmorzar-networking.

Centenars d’insercions de valor afegit

El Servei d’Inserció Laboral de la Fundació ASPRONIS ha orientat i acompanyat centenars de persones en el procés d’aconseguir i mantenir una feina en els seus 15 anys d’existència. Només en els darrers 5, el SIL ha assolit 300 insercions en empreses, 54 concretament en el darrer exercici, al 2022, quan va atendre 280 persones adultes ateses entre orientació, formació i inserció.

La tasca del servei ofereix oportunitats a col·lectius que, per la seva situació de vulnerabilitat, en tenen menys. El servei està obert a tothom que ho necessita i es coordina amb el programa CaixaProInfància (CPI) que atén infància en situació de pobresa i el seu entorn familiar. A partir de la detecció de les necessitats dels progenitors quant a formació o feina, el SIL treballa amb CPI per a assolir trencar el cercle de la pobresa de la família, l’objectiu del programa, i els acompanya en el seu projecte de vida, propòsit fundacional d’ASPRONIS.

La prospecció de mercat, la inserció i el seguiment de l’adaptació a la feina des del SIL és possible gràcies al programa INCORPORA de la Fundació “la Caixa” i al de Serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental – SIOAS- del Departament de Treball i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Vegeu el vídeo-resum de la jornada:



Ves al contingut